Οι Κατηχητικές Νεανικές Συντροφιές στο Μουσείο της Ακρόπολης

Μορφωτική επίσκεψη των Ενοριακών Νεανικών Συντροφιών Ιερού Ναού Αγίου Στυλιανού Γκύζη, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Μαρτίου 2017. Κατηχητές, παιδιά και γονείς επισκέφθηκαν το υπερσύχρονο καταπληκτικό Μουσείο της Ακρόπολης. Το νέο Μουσείο της Ακρόπολης είναι στο σύνολό του 25,00 τ.μ. και διαθέτει εκθεσιακούς χώρους δέκα φορές μεγαλύτερους από ότι το παλιό Μουσείο. Το νέο Μουσείο προσφέρει όλες τις υπηρεσίες που απαιτούνται από ένα παγκόσμιο μουσείο του 21ου αιώνα.

Οι Κατηχητές των παιδιών με επιμέλεια και αγάπη φρόντισαν την ξενάγηση των παιδιών στα αρχαία και παγκοσμίου φήμης εκθέματα του Μουσείου ανά Κατηχητική βαθμίδα. Με το εκπαιδευτικό παιχνίδι που ξεκίνησε με την είσοδο των παιδιών στο Μουσείο, η εξέλιξη της επίσκεψης ήταν ευχάριστη και αποτέλεσε σημαντική εμπειρία για όλους. Με την παρατήρηση, καταγραφή και επεξεργασία των πληροφοριών σχετικά με τα εκθέματα δημιουργήθηκαν κίνητρα στα παιδιά μέσα από τα ιστορικά και πολιτιστικά στοιχεία, να κατανοήσουν τη σημασία και την αξία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Τελευταίος σταθμός πριν την αναχώρηση ήταν το αμφιθέατρο του Μουσείου, μια τεχνολογικά άρτια οργανωμένη αίθουσα. Μετά από σύντομη αναφορά στα περισσότερα από τα εκθέματα και τον Παρθενώνα όλοι συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο του Μουσείου όπου απολαύαμε τον ανοιξιάτικο Αττικό ουρανό για φαγητό και ένα «γλυκό» κέρασμα για όλα τα παιδιά.

Εκ της Ενοριακής Νεανικής Εστίας

Ι. Ν. Αγ. Στυλιανού Γκύζη

[fancygallery id=”13″ album=”364″]