Εμπνέοντας την οικογένεια που γιορτάζει το Πάσχα!

Το Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, εν όψει της μεγάλης εορτής του Πάσχα, επιμελήθηκε και σας παρουσιάζει ορισμένες εκπαιδευτικές προτάσεις. Οι προτάσεις αυτές αφορούν σε Ιερείς, Κατηχητές και Κατηχήτριες, Εκπαιδευτικούς και οπωσδήποτε γονείς σε μια προσπάθεια ουσιαστικής βοήθειας για να βιώσει όλη η οικογένεια τα λυτρωτικά μηνύματα των Αγίων ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας.

Συγκεκριμένα έχετε τώρα στη διάθεσή σας (τα αρχεία ανοίγουν πατώντας πάνω στον τίτλο):

1. Το ηλεκτρονικό βιβλίο (e-book)

«Γνωρίζω τα Γεγονότα του Πάσχα – Ζω συνειδητά το Πάσχα»

Το βιβλίο αυτό αποτελεί στην πραγματικότητα ένα ανθολόγιο από τις ιστορήσεις των γεγονότων, όπως μάς τις διασώζουν οι τέσσερις Ευαγγελιστές Ματθαίος, Μάρκος, Λουκάς και Ιωάννης. Έγινε μία προσπάθεια συρραφής αυτών των πληροφοριών  πιο παιδαγωγική, προσέγγιση εκ μέρους των παιδιών και των νέων αλλά και όλων όσων ενδιαφέρονται να μάθουν κάτι περισσότερο γύρω από τη ζωή του Χριστού με τον πιο έγκυρο τρόπο, δηλ. τις αφηγήσεις των ιερών Ευαγγελίων.

 

2.  Animation

Σε συνεργασία με τις εκδόσεις «Απαρχή» δημιουργήσαμε ένα σύντομο βίντεο παραστατικής κινηματογραφίας (animation) με τίτλο:
«Πορεία προς την Ανάσταση»

Μέσω της κινούμενης εικόνας, τα παιδιά λαμβάνουν τις πρώτες πληροφορίες για τα γεγονότα των Παθών και της Αναστάσεως του Κυρίου μας μέσα από τον πιο έγκυρο τρόπο, που στηρίζεται στην αφήγηση των Ευαγγελίων.

Μετά την προβολή, οι γονείς και οι παιδαγωγοί μπορούν να συζητήσουν με τα παιδιά αναλυτικότερα για τα γεγονότα και τη λυτρωτική σημασία τους για τον καθένα μας.

 

3. Quiz και παιχνίδια για τους μικρότερους φίλους μας

A) Κρυπτόλεξο

Β) Σταυρόλεξο

Γ) Βρες την Εικόνα

Δ) Quiz πολλαπλής Επιλογής

Ε) Παιχνίδι Σωστό ή Λάθος

4. Βιβλιο-προτάσεις για το Πάσχα

Στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας μπορείτε να ενημερωθείτε για βιβλία με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από διάφορους εκδοτικούς οίκους, τα οποία έχουν επίκαιρο χαρακτήρα και ωφέλιμο αποτύπωμα.

https://neotita.gr/%ce%b2%ce%b9%ce%b2%ce%bb%ce%b9%ce%bf-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%84%ce%ac%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%ac%cf%83%cf%87%ce%b1/www.neotita.gr