«Φροντίζοντας τη συζυγία μας…», σεμινάριο για συζύγους

Η συζυγική σχέση είναι ένα έργο που απαιτεί διαρκή προσπάθεια και χρόνο, κοινή προσφορά και θυσίες, αμοιβαίες υποχωρήσεις.
O συζυγικός ρόλος, ενώ είναι ένας ρόλος που χρειάζεται φροντίδα και τροφή, συχνά παραμελείται και θυσιάζεται στο βωμό της φροντίδας των παιδιών, των υποχρεώσεων της καθημερινότητας, του άγχους και των προβλημάτων της δουλειάς. Είναι σημαντικό όμως να αναφερθεί, πως φροντίζοντας κανείς τη συζυγία του, μόνο οφέλη μπορεί να έχει τόσο για τον ίδιο όσο και για την οικογένειά του.
Εξελίσσοντας τη συζυγική μας σχέση, αγαπώντας και τιμώντας ο ένας τον άλλον, βάζουμε τις βάσεις για μια ειρηνική συζυγία και δημιουργούμε ένα ήρεμο και αρμονικό περιβάλλον για όλη την οικογένεια. Η ποιότητα της συζυγικής σχέσης είναι καθοριστικός παράγοντας καλής ψυχικής υγείας.
Σε μια προσπάθεια να επικοινωνήσουμε με τα ζευγάρια και να συμβάλλουμε στην ενδυνάμωση της μεταξύ τους σχέσης, το Ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών οργανώνει ένα σεμινάριο με θέμα: «… Φροντίζοντας τη συζυγία μας…».
Το σεμινάριο θα γίνει μέσω των εκπαιδευτικών τεχνικών της εξ αποστάσεως σύγχρονης εκπαίδευσης (e-learning) και πιο συγκεκριμένα μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης zoom. Πρόκειται για ένα βραχύχρονο σεμινάριο στο οποίο απαιτείται η συμμετοχή και των δύο συζύγων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Συνάντηση 1η – Τετάρτη 31/1/2024, 6:00 – 8:00 μ.μ.
Φροντίζοντας τη συζυγία
Συντονιστής: κα. Μαρία – Ολυμπία Ποντίκη

Συνάντηση 2η – Τετάρτη 7/2/2024, 6:00 – 8:00 μ.μ.
Επικοινωνία ανάμεσα στο ζευγάρι
Εμπόδια και τεχνικές
Συντονιστής: κα. Μαρία Ξηρουχάκη

Συνάντηση 3η – Τετάρτη 14/2/2024, 6:00 – 8:00 μ.μ.
Γονεϊκότητα και συντροφικότητα
Συντονιστής: κα. Έλλη Δρακάκη

Συνάντηση 4η – Τετάρτη 21/2/2024, 6:00 – 8:00 μ.μ.
Θέτοντας όρια στη σχέση
Συντονιστής: Αρχιμ. Χρύσανθος Παπαποστόλου

Συνάντηση 5η – Τετάρτη 28/2/2024, 6:00 – 8:00 μ.μ.
Η δυναμική της σχέσης του ζευγαριού
Συντονιστής: π. Βασίλειος Θερμός

Τις συναντήσεις συντονίζουν οι:

  • Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Βασίλειος Θερμός, Ψυχίατρος παιδιών και εφήβων, Καθηγητής Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών
  • Πανοσιολ. Αρχιμ. Χρύσανθος Παπαποστόλου, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας
  • κα. Έλλη Δρακάκη, Κοινωνική λειτουργός με εξειδίκευση στην οικογενειακή θεραπεία, Επιστημονικά υπεύθυνη προγράμματος γονεϊκής στήριξης και προστασίας εξαρτημένων ΟΚΑΝΑ Αθήνας
  • κα. Μαρία – Ολυμπία Ποντίκη, Σύμβουλος ψυχικής υγείας, Νομικός, Σύμβουλος γάμου και οικογένειας, MSc Ποιμαντική ψυχολογία ΕΚΠΑ, Εκπαιδεύτρια ενηλίκων
  • κα. Μαρία Ξηρουχάκη, Ψυχολόγος, Επιστημονική Συνεργάτης Ιδρύματος Νεότητος & Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Όσοι ενδιαφέρεστε μπορείτε να υποβάλετε τις δηλώσεις συμμετοχής σας στο τηλ. 2130184419 από την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024 μέχρι και την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024. Λόγω περιορισμένων θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν ενημέρωση για τις λεπτομέρειες της πρώτης συνάντησης μέσω του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 2130184419 με την κα. Μαρία Ξηρουχάκη.