Η Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Αγ. Σοφίας Ψυχικού

ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ Α.Ε.Α.Α ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ Ι.Ν. ΑΓ. ΣΟΦΙΑΣ Ν. ΨΥΧΙΚΟΥ
Με τη χάρη του Θεού και ιδιαίτερη συγκίνηση η Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών (Α.Ε.Α.Α) παρακολούθησε ένα από τα πρότυπα εκπαιδευτικά προγράμματα της Νεανικής Εστίας του Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας Ν. Ψυχικού.

Οι φοιτητές με τη συνοδεία των καθηγητών τους, συμμετείχαν σε εκπαιδευτική Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Την ακολουθία τέλεσε ο επίκουρος καθηγητής Πατρολογίας π. Δημήτριος Κουτσούρης και την πολυμελή χορωδία διηύθυνε ο επίκουρος καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Καραγκούνης. Θείο κήρυγμα πραγματοποίησε φοιτητής της Α.Ε.Α.Α στα πλαίσια του μαθήματος.

Μετά το καλωσόρισμα του προϊσταμένου του Ι.Ν. Αγ. Σοφίας Ν. Ψυχικού π. Ιωαννικίου Κουλιανοπούλου, οι φοιτητές ξεναγήθηκαν στο χώρο του Νεανικού Κέντρου και ενημερώθηκαν για όλες τις δραστηριότητες της ενορίας.

Στη συνέχεια συμμετείχαν στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «ΤΟ ΒΑΘΥΤΕΡΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ» το οποίο παρουσίασε ο π. Γεώργιος Χριστοδούλου, υπεύθυνος της Νεανικής Εστίας και των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων.

Τέλος, παρετέθη γεύμα προς τιμήν της Σχολής από το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείου του ναού με την πρόνοια και φροντίδα του π. Χριστοδούλου Κλαδίτη.

Αξίζει να αναφερθεί οτι η Νεανική Εστία του Ι.Ν. Αγ. Σοφίας Ν. Ψυχικού υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα για τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθ’όλη τη διάρκεια του Σχολικού έτους.

[fancygallery id=”21″ album=”363″]