Με έντονο ενδιαφέρον συνεχίζεται το Σεμινάριο για Στελέχη της Κατασκήνωσης

Τη Δευτέρα 21 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η τρίτη συνάντηση του Σεμιναρίου Επιμόρφωσης στελεχών Κατασκήνωσης, που διοργανώνει το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Το Σεμινάριο φιλοξενείται στην αίθουσα «Καταφυγή» του Ι. Ναού Αγίας Βαρβάρας Δάφνης κάθε Δευτέρα 18.00-20.30.

Ομιλητές ήταν ο Αρχιμ. π. Ιωαννίκιος Γιαννόπουλος, υπεύθυνος επιτροπής Νεότητος Ι. Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως με θέμα: «Ο ρόλος και η αποστολή του αρχηγού και των ομαδαρχών» και ο Πρωτ. π. Αντώνιος Καλλιγέρης, Διευθυντής Ποιμαντικής Γάμου & Οικογένειας Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Εκπαιδευτικός με θέμα: «Κατασκήνωση: η κατήχηση του μέλλοντος».

Ο π. Ιωαννίκιος αναφέρθηκε στην παρουσίαση των αξιών που διέπουν την κατασκηνωτική ζωή και εμπειρία. Κυρίως εστίασε το ενδιαφέρον της εισηγήσεώς του στο ρόλο του αρχηγού και των ομαδαρχών που θα πρέπει να είναι α) ηγετικός, β) οργανωτικός και πρακτικός, γ) διοικητικός, δ) διδακτικός, ε) εφευρετικός στην αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων, στ) να διακατέχεται από την έννοια της ποιμαντικότητας και ζ) ανοιχτός στην ομαδικότητα και συνεργασία. Επιπλέον ο π. Ιωαννίκιος παρουσίασε στους συμμετέχοντες πρακτικούς τρόπους αρμονικής συνύπαρξης των παιδιών με έμφαση στο θέμα της ευταξίας και ευρυθμίας στην κατασκηνωτική ζωή.

Το λόγο έλαβε στη συνέχεια ο π. Αντώνιος Καλλιγέρης που μίλησε στους συμμετέχοντες για το όραμα που έχουμε σχετικά με την Κατασκήνωση και τόνισε το ρόλο της κατήχησης ως διακόνημα που ενώνει την κοινότητα με το Ευαγγέλιο παρομοιάζοντας την κατασκηνωτική ζωή με αυτή της ενοριακής.

Τη Δευτέρα 28 Μαρτίου θα ακολουθήσει συν Θεώ η εισήγηση του π. Συμεών Βενετσιάνου (Διευθυντή του Γραφείου Νεότητος Ι.Α.Α.) και του π. Αντωνίου Καλλιγέρη με θέμα: «Τρόποι βελτίωσης της ώρας του Αγιογραφικού», ενώ την Τετάρτη 30 Μαρτίου, ώρα 18.30 θα τελεστεί η Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό Αγίας Βαρβάρας Δάφνης για όλα τα στελέχη του νεανικού έργου.

[fancygallery id=”34″ album=”288″]