Κατασκηνώσεις 2014 της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών

OLYMPUS DIGITAL CAMERA600 παιδιά, αγόρια και κορίτσια, όλων των ηλικιών φιλοξενήθησαν φέτος στις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στη θέση Μαρσόρη του Αυλώνα Αττικής. Για δεύτερη χρονιά φέτος οι τέσσερις κατασκηνωτικές περίοδοι πραγματοποιήθηκαν, από 20 Ιουνίου έως 4 Αυγούστου, στις νέες εγκαταστάσεις της Ι. Αρχιεπισκοπής. Έλαβαν μέρος αγόρια και κορίτσια Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, καθώς και απόφοιτοι Λυκείου, φοιτητές και φοιτήτριες και νέοι επιστήμονες.

Οι περίοδοι συνδιοργανώθησαν από το Γραφείο Νεότητος της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών και το Ίδρυμα Εκκλησιαστικών Κατασκηνώσεων “Αγία Φιλοθέη η Αθηναία”.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, λατρευτικές ευκαιρίες, γνωριμία των παιδιών με τις αλήθειες της πίστης μας, πολιτιστικά δρώμενα, αθλητικές δραστηριότητες, διατροφολόγιο κατάλληλο για τις ηλικίες των παιδιών, πολλαπλές ευκαιρίες στα παιδιά για κοινωνικοποίηση, δημιουργία, διάλογο, ανάπτυξη της προσωπικότητας.

Τις Κατασκηνώσεις επισκέφθηκε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος μας κ. Ιερώνυμος, μίλησε στα παιδιά και στα Στελέχη, μοιράστηκε τη χαρά τους, τα τραγούδια, το χαμόγελο.

Μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου στους χώρους φιλοξενούνται παιδιά και νέοι από την Ιερά Μητρόπολη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως.
Στη διάρκεια του χειμώνα οι κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις λειτουργούν και δέχονται τις ενορίες για εκδρομές, αθλητικές δραστηριότητες κλπ.

Ήδη από τον Σεπτέμβριο ξεκινά ο προγραμματισμός για το επόμενο καλοκαίρι, ενώ από τον Ιανουάριο του 2015 θα λειτουργήσει σεμινάριο επιμόρφωσης Στελεχών κατασκηνώσεων, υπό την ευθύνη του Γραφείου Νεότητος.