Κατασκηνωτική περίοδος κοριτσιών Γυμνασίου – Λυκείου

Με γενικό τίτλο «Προστασία των Χριστιανών», ολοκληρώθηκε η Δ’ Κατασκηνωτική Περίοδος Κοριτσιών Γυμνασίου – Λυκείου στις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στον Αυλώνα Αττικής.

Το εκπαιδευτικό, ψυχαγωγικό αλλά και παιδαγωγικό πρόγραμμα των δεκατριών ημερών, περιελάμβανε καθημερινά αγιογραφικά, εργαστήρια με χειροτεχνίες και κατασκευές, ζαχαροπλαστική, δραστηριότητες και αθλήματα στις δύο πισίνες. Τα απογεύματα μετά την μεσημεριανή ξεκούραση, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν με εκπαιδευτικά διαδραστικά  παιχνίδια σταθμών, αντοχής και δράσης. Επίσης, τα βράδια μετά το φαγητό οι ταινίες, τα θεατρικά και τα βραδινά παιχνίδια ηρεμούσαν και γαλήνευαν τα παιδιά πριν από τον ύπνο.

Αυτές τις δεκατρείς ημέρες έμαθαν να εμπιστεύονται το ένα το άλλο και κυρίως τον ίδιο τους τον εαυτό. Έμαθαν να μοιράζονται, να αγαπάνε, να υποχωρούν και να προσφέρουν. Έμαθαν για τα μυστήρια της Εκκλησίας μας, την εξομολόγηση, τη Θεία Λειτουργία και την προσευχή. Πάνω απ’ όλα όμως βίωσαν την εν Χριστώ συνύπαρξη με τον άλλον…

Μοναδική εμπειρία για όλους αποτέλεσε για δεύτερη χρονιά ο εορτασμός του Δεκαπενταυγούστου στην Κατασκήνωση ψάλλοντας όλοι μαζί τον Μεγάλο Εσπερινό Της Παναγίας μας καθώς και η Περιφορά του Επιταφίου Της Παναγίας στις Κατασκηνωτικές Εγκαταστάσεις.

Ανανεώνοντας το ραντεβού μας για την μετα-κατασκηνωτική μας συνάντηση ευχόμαστε σε όλους καλό υπόλοιπο καλοκαίρι.

[fancygallery id=”22″ album=”333″]