Η Οικογένεια μεταβάλλεται, η Εκκλησία μεριμνά

ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗΣ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ι. Αρχιεπισκοπής ημερίδα με θέμα «Η Οικογένεια μεταβάλλεται, η Εκκλησία μεριμνά» από τήν Υπηρεσία Γυναικείων θεμάτων, με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Ποιμαντικής Γάμου και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

[fancygallery id=”19″ album=”91″]

Αρχικώς η κα Μαρία Δρεττάκη, Θεολόγος-Συγγραφέας ενημέρωσε για την ιστορία και τις δράσεις της επιτροπής Γυναικείων Θεμάτων και ο πρωτοπρ. Αδαμάντιος Αυγουστίδης Αναπληρωτής Καθηγητής Θεολογικής Σχολής και Γεν. Διευθυντής της Διεύθυνσης Ποιμαντικής Μερίμνης, Πολιτισμού και Επικοινωνίας ανέγνωσε το Χαιρετισμό του Μακαριωτάτου.

Η πρώτη συνεδρία είχε ως τίτλο «Η οικογένεια μετασχηματίζεται» και συντονίστρια την κα Θεοδώρα Σκιαδά-Λακιώτη, Νομικό-Εκπαιδευτικό. Σε αυτήν ο Δρ. Πάνος Νικολόπουλος Λέκτωρ Αστικού Δικαίου στο Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών ανέπτυξε τις νέες μορφές οικογενειακών σχέσεων και η Δρ. Ελένη Καραγιάννη Παιδοψυχίατρος-ψυχοθεραπεύτρια ομάδας και οικογένειας αναφέρθηκε στη γοητεία μιας απαιτητικής σχέσης και ακολούθησε συζήτηση.

Η Δεύτερη συνεδρία με τίτλο «Η Εκκλησία μεριμνά» και συντονίστρια την κα Ευγενία Κατούφα Δημοσιογράφο-Κοινωνική Λειτουργό περιελάμβανε την εισήγηση του π. Αντωνίου Καλλιγέρη Εκπαιδευτικού-Διευθυντή Διεύθυνσης Ποιμαντικής Γάμου και Οικογένειας σχετικά με την επανανακάλυψη του μυστηρίου του Γάμου και του π. Αδαμαντίου Αυγουστίδη για την ποιμαντική της οικογένειας που μεταβάλλεται.

Η τρίτη συνεδρία με τίτλο «Μορφές ποιμαντικής στήριξης της οικογένειας» και συντονιστή τον πρωτοπρ. Αδαμάντιο Αυγουστίδη περιελάμβανε τις εισηγήσεις της κας Λαμπρινής-Νινέττας Ζώη Κοινωνικής Λειτουργού-Τμηματάρχη του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας με θέμα τη συμβολή της Υπηρεσίας Γυναικείων θεμάτων στη διακονία της οικογένειας στην ενορία της κας Μαίρης Πίνη Διευθύντριας του ΚΕΣΟ-Δημοσιογράφου για τις προτάσεις υποστήριξης της σύγχρονης οικογένειας και της κας Ελένης Νασέλου Κοινωνικής Λειτουργού της Χριστιανικής Αλληλεγγύης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με θέμα «Η Εκκλησία αντιμέτωπη με τις προκλήσεις της οικογένειας του σήμερα» ενώ ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση.

Η Διεύθυνση Ποιμαντικής Γάμου και Οικογένειας αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους όσοι με την προσπάθειά τους συνέβαλαν στην διεξαγωγή της ημερίδος.

Εκ της Διευθύνσεως Ποιμαντικής Γάμου και Οικογενείας