Χριστουγεννιάτικη παιδική εκδήλωση

Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδας, κ.κ. Ιερωνύμου Β΄, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Χριστουγεννιάτικη παιδική εκδήλωση του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, που φιλοξενήθηκε στον Ι. Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος Μοσχάτου. Την εκδήλωση προλόγισε ο Οικονόμος π. Ζήσης Κτενίδης, Υπεύθυνος Ιερέας Νεότητας του Ι. Ναού, ο οποίος καλωσόρισε ενθέρμως τα εβδομήντα και πλέον παιδιά μαζί με τους γονείς και τους Κατηχητές τους, που παρακαλούθησαν τη Χριστουγεννιάτικη εορτή.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης ξεκίνησε με τις χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη νεανική χορωδία και ορχήστρα «ΠΑΛΜΟΣ», με υπεύθυνο τον κ. Σωτήρη Κουτσούρη. Στη συνέχεια η συγγραφέας Άννα Ιακώβου αφηγήθηκε με τον όμορφο και γλαφυρό της λόγο το διήγημα «Ο Αϊ Βασίλης και ο δάσκαλος», το οποίο μέσα από μία πρωτότυπη ιστορία περνάει πλούσια μηνύματα για όλη την οικογένεια, το σχολείο αλλά και γενικότερα τις καθημερινές ανθρώπινες σχέσεις!

Ακολούθησε το δημιουργικό εργαστήρι με την εικονογράφο Αγγελική Δελεχά, όπου οι μικροί μας φίλοι είχαν την όμορφη ευκαιρία να ζωγραφίσουν και να στολίσουν το δικό τους χριστουγεννιάτικο σπιτάκι, που το γέμισαν με ζαχαρωτά και γλυκίσματα! Στο τέλος της εκδήλωσης περίμενε τα παιδιά ένα πλούσιο και νηστίσιμο κέρασμα, που επιμελήθηκαν οι συνεργάτιδες του ενοριακού νεανικού έργου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης λειτούργησε έκθεση χριστιανικού βιβλίου, υπό τον συντονισμό και την επιμέλεια της Πρεσβυτέρας Κατερίνας Δανδουλάκη, συνεργάτιδος των εκδόσεων ΑΘΩΣ – ΠΑΙΔΙΚΑ.

Κλείνοντας τη χαρούμενη εορτή ο Πανοσολ. Αρχιμανδρ. Συμεών Βενετσιάνος, Διευθυντής του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους και όσους συνέβαλαν στη διοργάνωση και τη φιλοξενία της εκδήλωσης, ευχόμενος εγκάρδια καλές Εορτές με τον Χριστό μας στην καρδιά!