Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Σκάκι

1ο Μαθητικό Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Σκάκι
Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών
Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018 ώρα 11:00

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών διοργανώνεται εφέτος για πρώτη φορά  Χριστουγεννιάτικο Μαθητικό Τουρνουά Σκάκι. Ως εκ τούτου σας ενημερώνουμε για τα εξής:

1. Χώρος και ημερομηνία αγώνων
Το Τουρνουά θα λάβει χώρα στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αναλήψεως Κυρίου Νέου Κόσμου (Λαγουμτζή 44 & Ντελακρουά, Νέος Κόσμος) την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018.

2. Δικαίωμα συμμετοχής
Στους αγώνες μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου των ενοριών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

3. Δηλώσεις συμμετοχής
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν την συμμετοχή τους στο e-mail  [email protected] ή [email protected]  ή στα τηλέφωνα 6977387010 ή 6978165220  έως και την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα δήλωσης συμμετοχής και κατά την ημέρα διεξαγωγής των αγώνων μισή ώρα πριν από την έναρξή τους, δηλαδή στις 10:30 π.μ.

4. Ώρα προσέλευσης, έναρξη και λήξη αγώνων
Ο πρώτος γύρος των αγώνων θα ξεκινήσει στις 11:00 π.μ. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να προσέλθουν 20 λεπτά νωρίτερα, δηλαδή στις 10:40π.μ., επιβεβαιώνοντας την συμμετοχή τους. Όσοι προσέλθουν μετά την προκαθορισμένη ώρα, θα αγωνισθούν από τον δεύτερο γύρο. Πέρας αγώνων και απονομή επάθλων περίπου στις 15:30 μ.μ.

5. Σύστημα και κανονισμοί αγώνων
Οι μαθητές και μαθήτριες θα αγωνισθούν σε πέντε γύρους, ανάλογα με τον αριθμό των συμμετοχών, σύμφωνα με το ελβετικό σύστημα. Ο χρόνος σκέψης ορίζεται σε 15’ για ολόκληρη την παρτίδα + 10’’ σε κάθε κίνηση. Στους αγώνες θα χρησιμοποιηθούν ηλεκτρονικά χρονόμετρα και θα εφαρμοστούν οι κανόνες του Γρήγορου Σκακιού. Η καταγραφή των κινήσεων δεν είναι υποχρεωτική.

6. Κριτήρια Ισοβαθμίας
Η τελική κατάταξη διαμορφώνεται σύμφωνα με τα ακόλουθα κριτήρια άρσης ισοβαθμίας: α) Αποτέλεσμα μεταξύ των ισόβαθμων παικτών (μόνο εφόσον όλοι οι ισόβαθμοι έχουν παίξει μεταξύ τους), β) Μπούχολτς, γ) Άθροισμα προοδευτικής βαθμολογίας

7. Κατηγορίες συμμετεχόντων
Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις ακόλουθες τέσσερις (4) κατηγορίες:
• Μαθητές – Μαθήτριες Α’, Β’, Γ’ Τάξεων Δημοτικού
• Μαθητές – Μαθήτριες Δ’, Ε’, Στ’ Τάξεων Δημοτικού
• Μαθητές – Μαθήτριες Γυμνασίου
• Μαθητές – Μαθήτριες Λυκείου
Μπορεί να υπάρξουν μικρές αλλαγές στις κατηγορίες ανάλογα με τις συμμετοχές.

8. Έπαθλα – βραβεύσεις
Θα απονεμηθούν μετάλλια και δώρα στους τρείς πρώτους νικητές – νικήτριες κάθε κατηγορίας. Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν αναμνηστικά διπλώματα.

9. Διαιτησία
Μάρκος Ηλιάδης – Προπονητής Σκακιστικής Ομοσπονδίας Αθηνών