Φιλοξενία παιδιών από το ΑΛΜΑ στην κατηχητική συντροφιά του Αγ. Δημητρίου ομωνύμου Δήμου

Με τη χάρη του Θεού και την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου
Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερωνύμου Β΄, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Απριλίου 2024 η δεύτερη φάση της δράσης ευαισθητοποίησης στην κοινότητα για τον αυτισμό μέσα από την συνύπαρξη και δημιουργική απασχόληση των ωφελούμενων του Πανελληνίου Συλλόγου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων ΑΛΜΑ (προγράμματα των ΚΔΑΠ, Κέντρο Ημέρας Εφήβων και Ενηλίκων και Στεγών) με τα παιδιά των Κατηχητικών συντροφιών του Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου ομωνύμου Δήμου.

Την πρωτοβουλία ανέλαβε το Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών με την επίνευση του Διευθυντή, Αρχιμ. π. Συμεών Βενετσιάνου και το ενδιαφέρον της κ. Κατερίνας Γιαννακοπούλου, Προέδρου του Δ.Σ. του Συλλόγου. Οι ωφελούμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το κατηχητικό μάθημα που ήταν αφιερωμένο στη ζωή της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στον προαύλιο χώρο του Ι. Ναού, όπου τα παιδιά άνοιξαν με ενθουσιασμό την πολύχρωμη πινιάτα, που είχαν δημιουργήσει στην πρώτη φάση της δράσης. Η πολύχρωμη πινιάτα εμπεριείχε μικρά δωράκια και γλυκίσματα για όλους! Μικροί και μεγάλοι περάσαμε υπέροχα!

Θερμές και εγκάρδιες ευχαριστίες στους Πατέρες του Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου ομωνύμου δήμου (τον Προϊστάμενο, Πρωτοπρ. π. Ματθαίο Χάλαρη και τον υπεύθυνο Νεότητος, Πρωτοπρ. π. Ευάγγελο Νικήτα), που φιλοξένησαν με αγάπη τα παιδιά, καθώς και στην Κατηχήτρια- Πρεσβυτέρα Ειρήνη Νικήτα και στην υπεύθυνη του προγράμματος από το ΑΛΜΑ, κ. Ελένη Δρακοπούλου (Αναπτυξιακή Ψυχολόγο), που με χαρά συντόνισαν αυτή την όμορφη δράση.