Ο πνευματικός αγώνας της Μεγάλης Τεσσαρακοστής μέσα από την πίστα καρτ

Ενοριακή Νεανική Εστία

Ιερού Ναού Αγ. Στυλιανού Γκύζη

 

Την Κυριακή 13 Μαρτίου 2016, η παρέα μας βρέθηκε σε κοντινή πίστα καρτ. Μέλη από την e-παρέα μας μαζί με φίλους από την Ενορία Κοιμ. Θεοτόκου Ελ. Βενιζέλου – Πολυγώνου, πραγματοποίησαν μεσημεριανή βόλτα σε πλήρως εξοπλισμένη και άρτια οργανωμένη, πίστα καρτ της περιοχής Καπανδριτίου. Οι νέοι μας είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την ταχύτητα μέσα από αυτό το έξυπνο, δημοφιλές και σύγχρονο άθλημα. Μια μοναδική διασκέδαση, εύκολη και ασφαλής, που βοηθά να βάζεις όρια, ενώ ταυτόχρονα προκαλεί την σκέψη.

Αφού δόθηκαν οι απαιτούμενες οδηγίες από τους υπευθύνους των εγκαταστάσεων και μοιράστηκε ο απαραίτητος εξοπλισμός, τα παιδιά πήραν θέσεις στα αυτοκίνητα, φόρεσαν ζώνες και το παιχνίδι ξεκίνησε! Οι κανόνες τηρήθηκαν, η αδρεναλίνη ανέβηκε στα ύψη  και όλοι χάρηκαν την οδήγηση στην διαδρομή της πίστας. Με την τελευταία καρό σημαία επιβραδύναμε παραδίδοντας τα αυτοκίνητα στο προσωπικό της πίστας. Θερμές ευχαριστίες στους υπευθύνους της πίστας που με χαρά μας υποδέχθηκαν και με όμορφο τρόπο εξήγησαν στα παιδιά μας τους κανόνες.

Ο αγώνας στην πίστα καρτ που επισκεφθήκαμε, αποτέλεσε ευκαιρία να κουβεντιάσουν τα παιδιά με τον υπεύθυνο Ιερέα Νεότητος Ιερού Ναού Αγίου Στυλιανού Γκύζη, Πρεσβ. Αντώνιο Μπεζαΐτη.  Στο χώρο αναμονής και μέχρι να ξεκινήσει το παιχνίδι έγινε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τα παιδιά σχετικά με την Μεγάλη Τεσσαρακοστή που αρχίζει από την Καθαρά Δευτέρα. Συγκεκριμένα ο π. Αντώνιος εξήγησε ότι ο πνευματικός αγώνας μοιάζει με ανηφορικό δρόμο τον οποίο ανεβαίνουμε όλοι κουβαλώντας τον προσωπικό μας σταυρό. Η Εκκλησία μας ενισχύει σ’ αυτόν τον ανηφορικό δρόμο χαρίζοντάς μας την δυνατότητα να βαδίζουμε έχοντας συνοδοιπόρο μας τον Χριστό ο οποίος κάθε φορά που πέφτουμε και πληγωνόμαστε μας πιάνει από το χέρι και μας δίνει ουράνια χάρη και δύναμη.

Ήταν αναμφίβολα άλλο ένα αξέχαστο και όμορφο μεσημέρι της ομάδας των Νέων μας που αποτελούν την e-παρέα και το Στέκι Εφήβων της Ενορίας μας. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι η φιλία είναι αρετή ή προϋποθέτει την αρετή, και επιπλέον είναι εντελώς απαραίτητη για τη ζωή.

Εκ της Ενοριακής Νεανικής Εστίας του Ιερού Ναού.

[fancygallery id=”13″ album=”286″]