Επίσκεψη Κινητής Μονάδας Μαστογράφου στον Ι.Ν. Αγίου Ανδρέα Α. Πατησίων

180Επίσκεψη Κινητής Μονάδας Μαστογράφου στο Γαλάτσι

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο υπολογίζεται στις 5.000. Παρόλη την υψηλή συχνότητα της, η ασθένεια απειλεί ολοένα και λιγότερο τη ζωή και την ποιότητα της, τόσο εξαιτίας των σημαντικών προόδων της ιατρικής επιστήμης που οδήγησαν σε πιο αποτελεσματικές και περισσότερο εξατομικευμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις, όσο και γιατί ο αριθμός των γυναικών που υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις συνεχώς αυξάνει, με αποτέλεσμα να ανακαλύπτεται ο καρκίνος σε πρώιμα στάδια, τότε που οι θεραπείες είναι πιο αποτελεσματικές και μπορεί να οδηγήσουν στην ίαση.

Η καλύτερη εξέταση για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία. Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία μειώνει τη θνησιμότητα από την ασθένεια σε ποσοστό που φθάνει το 30%. Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα που η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Για να βοηθηθούν οι γυναίκες που λόγω γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων, κοινωνικών δυσκολιών ή προκαταλήψεων και οικονομικών προβλημάτων, δεν έχουν πρόσβαση ή αδυνατούν να υποβληθούν σε μαστογραφικό έλεγχο, η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία με πρόσκληση και φιλοξενία του προσφέρει δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο στις γυναίκες που το έχουν ανάγκη.

Στo πλαίσιο αυτού του προγράμματος η μονάδα μαστογράφου θα βρίσκεται στον Ι.Ν. Αγίου Ανδρέα Α. Πατησίων στις 10 έως και 14 Οκτωβρίου 2016.

Τηλέφωνο για ραντεβού: 6939838935 ( καθημερινές 18.00 – 20.00)

Τα ραντεβού θα κλείνονται από Δευτέρα 3/10/2016 με σειρά προτεραιότητας.

 

Προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο.

  •  Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών.
  •  Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.
  •  Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.
  •  Η γυναίκα να μην είναι σε έμμηνο ρύση (περίοδο), από 3 ημέρες πριν έως 5 ημέρες μετά.

 

Δεν προσφέρεται ο μαστογραφικός έλεγχος σε γυναίκες που έχουν την οικονομική ή επαρκή ασφαλιστική κάλυψη για μαστογραφία σε κάποιο δημόσιο ή ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο.

Προσπάθειά μας είναι όλο και περισσότερες Ελληνίδες να εξετάζονται και έτσι να μειώσουμε τις αρνητικές συνέπειες αυτής της ασθένειας. Μαζί μπορούμε να κάνουμε τον καρκίνο του μαστού παρελθόν.

 

Στον Ι. Ν αό Αγίου Ανδρέα Α. Πατησίων πραγματοποιήθηκε μία ακόμη  ενδιαφέρουσα εκδήλωση. Πιο συγκεκριμένα, την Δευτέρα 26-9-2016 πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα: ” Δικαίωμα στη Ζωή σε αυτούς που μας έδωσαν Ζωή”. Σκοπός της ήταν η ευαισθητοποίηση όλων μας σε θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης της νόσου του Αλτσχάιμερ. Η ημερίδα στέφθηκε από πολύ μεγάλη επιτυχία, καθώς την παρακολούθησε πλήθος κόσμου, όχι μόνον κάτοικοι Γαλατσίου αλλά και κάτοικοι Αθηνών. Η εκδήλωση προσείλκυσε το ενδιαφέρον του κοινού καθώς αφορούσε σε ένα πρόβλημα το οποίο αποτελεί μάστιγα για την εποχή μας.