Εκδήλωση «Αυτοεκτίμηση: Εγωισμός ή αυτογνωσία»

Tην Κυριακή 27 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την ενορία του Αγ. Γεωργίου Χαλανδρίου η εκδήλωση του Ιδρύματος Νεότητας και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με θέμα «Αυτοεκτίμηση: Εγωισμός ή αυτογνωσία».

Την εκδήλωση, η οποία περιελάμβανε δύο βιωματικά εργαστήρια, συντόνισαν ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Χρύσανθος Παπαποστόλου, Διευθυντής της Διεύθυνσης Ψυχοκοινωνικής Αγωγής & Στήριξης του Ιδρύματος Νεότητας & Οικογένειας Ι.Α.Α. και η κα. Μαρία Ξηρουχάκη, Ψυχολόγος – Στέλεχος Πρόληψης του Ιδρύματος Νεότητας & Οικογένειας.

Μέσω των βιωματικών αυτών συναντήσεων δόθηκε η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να ξεκαθαρίσουν βασικές έννοιες όπως αυτοεκτίμηση, εγωισμός, αυτογνωσία, να συζητήσουν τον τρόπο που η αυτοεκτίμηση επηρεάζει τη ζωή μας, τις σχέσεις μας με τους άλλους ανθρώπους και αυτά που μας συμβαίνουν, να διερευνήσουν τον τρόπο που αξιοποιούν τις ικανότητές και αξιολογούν τον εαυτό τους. Οι συναντήσεις αυτές αποτέλεσαν μια ωραία ευκαιρία γόνιμου διαλόγου και προβληματισμού για όλους πάνω σε ένα θέμα ζωτικής σημασίας για τη ψυχική υγεία κάθε ανθρώπου.

Το Ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας ευχαριστεί θερμά την ενορία του Αγ. Γεωργίου Χαλανδρίου για τη φιλοξενία της εκδήλωσης και ιδιαίτερα τον προϊστάμενο του Ναού Πανοσιολ. Αρχιμ. Χρύσανθο Παπαποστόλου και τους συνεργάτες του.