Όταν οι Άγιοι του Θεού υπερβαίνουν τα συνηθισμένα μέτρα και μάς εμπνέουν σε καιρούς δύσκολους…

Είναι ποτέ δυνατόν μια γυναίκα ρωμιά, στα δύσβατα χρόνια της τουρκοκρατίας (περίπου έναν αιώνα μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης) να φτιάχνει σχολεία στην Αθήνα, να ιδρύει νοσηλευτήρια και ορφανοτροφεία, να βοηθά φτωχούς και ανήμπορους, να προστατεύει νεαρές κοπέλες –ελληνίδες και τουρκάλες- να μην καταλήξουν στα χαρέμια, να αλληλογραφεί με τη γερουσία της Βενετίας και να ζητά δάνειο για τη φιλανθρωπία;

Όλα αυτά, τα «απίθανα» για να συμβούν στη ζωή της Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας, διηγείται στη διαδικτυακή εκπομπή «Πέρασμα» η Ηγουμένη του Ιερού Ησυχαστηρίου Παναγία των Βρυούλων Γερόντισσα Φιλοθέη.

Η εκπομπή φιλοξενείται στο Ναΰδριο του Αγίου Ανδρέα στην πλατεία Αμερικής, που απετέλεσε το καθολικό Μετοχίου που ίδρυσε η Αγία Φιλοθέη στα Πατήσια και στο οποίο συνελήφθη η Αγία και μαρτύρησε. Στην εκπομπή επισκεπτόμαστε και το Ιερό Ησυχαστήριο Παναγία των Βρυούλων στα Πατήσια.

Σας περιμένουμε να συναντηθούμε διαδικτυακά (σε καιρούς δύσκολους, αλλά με αισιοδοξία και πίστη) τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου στις 9.00 μ.μ. Διότι οι Άγιοι της Εκκλησίας καταδεικνύουν σε όλους μας σήμερα ότι η απογοήτευση δεν χωρά, καθώς πράγματι «τὰ ἀδύνατα παρὰ ἀνθρώποις δυνατὰ παρὰ τῷ Θεῷ ἐστιν» (Λουκ. 18,27).

Link εκπομπής :