Συνέδριο κατηχητών : «Αξιοποίηση των σύγχρονων διδακτικών μεθόδων στην Κατήχηση»

Με τη χάρη του Θεού και την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου Β΄,  πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Οκτωβρίου  το Συνέδριο Επιμόρφωσης Κατηχητών/τριών Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Το Συνέδριο φιλοξενήθηκε στον Ι.Ν. Παναγίας Θεοτόκου δήμου Αγίου Δημητρίου με θέμα: «Αξιοποίηση των σύγχρονων διδακτικών μεθόδων στην Κατήχηση».

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. Μάριος Κουκουνάρας – Λιάγκης, Επίκουρος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μετά την ακολουθία του Εσπερινού,  οι 95 Κατηχητές-τριες προσήλθαν στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού, όπου τους καλωσόρισε ο Διευθυντής του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας  Αρχιμ. π. Συμεών  Βενετσιάνος. Αφού ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπό μας, έκανε μία σύντομη αναφορά στη στοχοθεσία του Συνεδρίου και υποδέχτηκε τον Πρωτ. π. Νεκτάριο Δημητριάδη, Υπεύθυνο Ιερέα Νεότητος της Ι. Μητροπόλεως Περιστερίου και τον Πρωτ. π. Αντώνιο Καλλιγέρη, Διευθυντή της διεύθυνσης Γάμου και Οικογενείας του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας Ι.Α.Α., δίνοντας εν τέλει το λόγο στον κεντρικό ομιλητή, κ. Μάριο Κουκουνάρα – Λιάγκη.

Ο καθηγητής παρουσίασε τον τρόπο και τα μέσα που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο Κατηχητής σήμερα, προκειμένου να κάνει πιο ενδιαφέρον και δημιουργικό το κατηχητικό μάθημα. Μέσα από μία βιωματική παρουσίαση του θέματος ο Καθηγητής κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των Κατηχητών, το οποίο κορυφώθηκε μέσα από την εποικοδομητική συζήτηση που ακολούθησε, με αφορμή την εισήγηση.

Το Συνέδριο έληξε με τις ανακοινώσεις για τις δράσεις του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας Ι.Α.Α. από τον π. Συμεών, ο οποίος παράλληλα ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους Κατηχητές και Ιερείς Νεότητος, ιδιαιτέρως δε τον Υπεύθυνο Ιερέα Νεότητος του ιερού Ναού Παναγίας Θεοτόκου Πρωτ. π. Νικόλαο Τσούτα, για την αβραμιαία φιλοξενία των συμμετεχόντων, με την αρωγή ευγενών κυριών.

Στο πέρας της συνάντησης όλοι έλαβαν φακέλους με φωτοτυπημένο υλικό, συναφές με τη θεματολογία του Συνεδρίου, τη βεβαίωση παρακολούθησης και πνευματικά βιβλία, ως εφόδια για την παιδαγωγική και θεολογική τους κατάρτιση.

Τη σκυτάλη θα λάβουν προσεχώς το Σεμινάριο Επιμόρφωσης Κατηχητών-τριών με θέμα «Αυτά που μάς ρωτούν τα παιδιά και οι έφηβοι» και το Εκπαιδευτικό Βιωματικό Σεμινάριο «Πρόληψη και Προαγωγή της Ψυχικής Υγείας – Προσωπική και Κοινωνική Εκπαίδευση παιδιών Δημοτικού Σχολείου», τα οποία θα διεξάγονται σε εβδομαδιαία βάση από τις 21 και 17 Οκτωβρίου, αντιστοίχως.