«Το παιδί και το παιχνίδι» : ημερίδα για γονείς

Το Ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε
συνεργασία με την ενορία Μεταμορφώσεως Σωτήρος Βριλησσίων
διοργανώνει ημερίδα με θέμα:

«Το παιδί και το παιχνίδι»

Το παιχνίδι αποτελεί μια βασική δραστηριότητα στη ζωή κάθε παιδιού.
Μέσα από το παιχνίδι το παιδί μαθαίνει, επικοινωνεί με το περιβάλλον, κοινωνικοποιείται, καλλιεργεί τις δεξιότητές του, μαθαίνει να συνεργάζεται, εκφράζει τα συναισθήματά του. Καθοριστικός λοιπόν είναι ο ρόλος του παιχνιδιού τόσο στη σωματική όσο και στην ψυχοσυναισθηματική, κοινωνική και γνωστική ανάπτυξη του παιδιού γι’ αυτό άλλωστε και έχει αναγνωριστεί από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ως βασικό δικαίωμα του κάθε παιδιού.
Ποια είναι λοιπόν η σημασία του παιχνιδιού στους επιμέρους τομείς ανάπτυξης του παιδιού; Έχει μήπως αλλάξει μορφή το παιχνίδι τα τελευταία χρόνια; Ποιοι κίνδυνοι ελλοχεύουν; Ποιος είναι ο ρόλος των γονέων στο παιχνίδι του παιδιού;
Ελάτε να τα συζητήσουμε όλα αυτά από κοντά την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου 2019, 11:30 – 14:00, στον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως Σωτήρος Βριλησσίων (Μεταμορφώσεως 16). Θα μιλήσουν οι:
α) κα. Αρετή Ζούρα, Νηπιαγωγός στα Εκπαιδευτήρια του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως Σωτήρος Βριλησσίων – «Η σημασία του παιχνιδιού στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξη του παιδιού»
β) Πανοσ. Αρχιμ. Χρύσανθος Παπαποστόλου – Διευθυντής της υπηρεσίας Ψυχοκοινωνικής Αγωγής & Στήριξης του Ιδρύματος Νεότητας και Οικογένειας της Ι.Α.Α. – «Το παιχνίδι ως εργαλείο αγωγής και κατήχησης»
γ) κα. Γωγώ Σταματοπούλου, Εκπαιδευτικός, Med, Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας ΠΕ Δυτικής Αττικής, Συνεργάτιδα του saferinternet4kids – «Παιχνίδι και σύγχρονη πραγματικότητα»

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα υπάρχει η δυνατότητα απασχόλησης των μικρών παιδιών.