Νεανικές Συντροφιές Μεταμορφώσεως Καλλιθέας: Εκδρομή λήξης

Ι. ΝΑΟΣ  ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΣΩΤΗΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
Νεανικές Κατηχητικές Συντροφιές
Φτάνοντας στο τέλος και της φετινής κατηχητικής χρονιάς αισθανόμαστε όχι πως κάτι σταμάτησε και πέρασε, αλλά πως κάτι που είχε αρχίσει να δημιουργείται μέσα μας τον περασμένο Οκτώβρη πλέον ολοκληρώθηκε.
Μια πορεία μαζί με τα παιδιά, ώστε τα παιδιά να γίνουν μεγάλα στα βιώματα και τις εμπειρίες τους κοντά στον Χριστό, αλλά και όλοι εμείς οι μεγάλοι να γίνουμε παιδιά στην ευαισθησία της καρδιάς και στον τρόπο της εμπιστοσύνης μας προς Εκείνον.
Τα παιδιά επιθύμησαν εκδρομή και έτσι μας υποδέχθηκαν οι πάντοτε φιλόξενες μοναχές της Ι. Μονής Αγίου Παταπίου στο Λουτράκι Κορινθίας. Προσκυνήσαμε το άφθαρτο σκήνωμα του Οσίου μέσα στο σπήλαιό του, μπροστά στο οποίο τελέσαμε μαζί με τα παιδιά την παράκλησή του, παρακαλώντας τον και για όλα εκείνα τα παιδιά των συντροφιών μας (του Γυμνασίου και του Λυκείου) που λόγω των εξετάσεων δεν συμμετείχαν.
Κεραστήκαμε, απολαύσαμε την μοναδική θέα όλου του Κορινθιακού κόλπου και με τις ευλογίες του Αγίου να φυσούν στην καρδιά επισκεφθήκαμε τον αρχαιολογικό χώρο στην Ακροκόρινθο, με τον μοναδικό σε ομορφιά φάρο αλλά και τον αρχαίο ναό της Ήρας ακριβώς πάνω στην ακτογραμμή.
Το μεσημέρι μάς είχε για τα καλά προλάβει και μαζί το αίσθημα της πείνας. Μπήκαμε στο πούλμαν και φτάσαμε στη λίμνη Βουλιαγμένη. Ακριβώς πάνω στις όχθες της και κάτω από την σκιά των πεύκων γευματίσαμε όλοι μαζί κάνοντας και ένα απολογισμό όλης της κατηχητικής χρονιάς. Αυτό που ακολούθησε ήταν ένα μεγάλο παιχνίδι σταθμών που οι κατηχητές και κατηχήτριές μας είχαν ήδη ετοιμάσει με θέμα: «παιχνίδι σε θαλασσινό τοπίο»  Τρέξαμε, «ψαρέψαμε», δοκιμαστήκαμε στη γεωγραφία, στην επίλυση γρίφων και στην αφήγηση και κάπου εκεί, στο τελείωμα του παιχνιδιού και της βράβευσης της νικητήριας ομάδας, πήραμε τον δρόμο της επιστροφής.
Επιστρέψαμε εκεί απ’ όπου ξεκινήσαμε για να γίνονται τα πάντα στη ζωή μας μια αρχή και κάθε πορεία μία τελείωση μαζί Του.
Καλό καλοκαίρι σε όλους

 

[fancygallery id=”40″ album=”194″]