Έναρξη Νεανικών Κατηχητικών Συντροφιών της Ενορίας Αγίου Στυλιανού Γκύζη

Με τις καλύτερες προϋποθέσεις αλλά και με τη λαχτάρα και τον ενθουσιασμό όλων των παιδιών μας, ξεκίνησαν και για την φετινή χρονιά, οι Παιδικές Νεανικές Κατηχητικές Συντροφιές της Ενορίας Αγίου Στυλιανού Γκύζη. Έτσι, το πρωί του Σαββάτου 7 Οκτωβρίου 2017, ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού πρωτοπ. Χρήστος Παναγιωτόπουλος και ο Υπεύθυνος Ιερέας Νεότητος πρεσβ. Αντώνιος Μπεζαΐτης, τέλεσαν τον καθιερωμένο Αγιασμό επί τη ενάρξει των Συναντήσεων ευχόμενοι τόσο στους Κατηχητές όσο και στα παιδιά υγεία και καλή δύναμη στο δύσκολο και απαιτητικό έργο τους όπως επίσης και μια καλή και ευλογημένη Κατηχητική Χρονιά.
Αξίζει να σημειωθεί πως μετά το πέρας του Αγιασμού οι Κατηχήτριες και οι Κατηχητές των παιδιών είχαν ετοιμάσει στο προαύλιο του Ναού το γνωστό σε όλους μας ομαδικό παιχνίδι «κρυμμένου θησαυρού» το οποίο με αμείωτο ενδιαφέρον τα παιδιά έπαιξαν με συνεργασία φτάνοντας στον τελευταίο σταθμό του παιχνιδιού έχοντας βρει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να φτιάξουν μια εικόνα με πάζλ. Καθώς τα παιδιά έπαιζαν στο προαύλιο, ο υπεύθυνος Ιερέας Νεότητος είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τους Γονείς των παιδιών μέσα στον Ναό επισημαίνοντάς τους το πόσο σημαντικός είναι πλέον στης δύσκολες ημέρες που διανύουμε ο ρόλος και ο σκοπός των Κατηχητικών Σχολειών όπως και τα οφέλη που αντλούμε από τις Νεανικές Κατηχητικές Συντροφιές. Μετά το πέρας του παιχνιδιού το ενδιαφέρον στράφηκε στο πλούσιο κέρασμα που ακολούθησε. Το παγωτό, τα γλυκίσματα, οι σοκολάτες και οι πορτοκαλάδες δόθηκαν άφθονα σε όλα τα παιδιά ανανεώνοντας το εβδομαδιαίο ραντεβού του Σαββάτου.
Οι Νεανικές Κατηχητικές Συντροφιές στην Ενορία μας θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο σύμφωνα με το πρόγραμμα με εξαίρεση την Συνάντηση των παιδιών του Λυκείου που Θα πραγματοποιείται κάθε Κυριακή απόγευμα. Εκτός από τις Κατηχητικές Συναντήσεις θα λαμβάνουν δράσεις παιχνίδια, εκδρομές, πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες.
Ευχόμαστε σε όλους καλή Κατηχητική Χρονιά!

Η πρόσκληση παραμένει ανοιχτή για μικρούς και μεγάλους!

Εκ της Ενοριακής Νεανικής Εστίας
Ι. Ν. Αγ. Στυλιανού Γκύζη