Έφθασε και φέτος η γιορτή του Αγίου Αποστόλου Φιλίππου!

άγ. Φίλιππος5Αγαπημένοι μας φίλοι

έφθασε και φέτος η γιορτή του Αγίου Αποστόλου Φιλίππου!

Έτσι, στις 13 & 14 Νοεμβρίου πανηγυρίζει ο ιστορικός ναός του Αγίου μας, που βρίσκεται εκεί όπου βρισκόταν η παλιά συνοικία της Βλασσαρούς, εκεί που έζησε ο νεομάρτυρας της Αθήνας Μιχαήλ Πακνανάς, απέναντι από την Αρχαία Αγορά των Αθηνών, στον τόπο όπου επί αιώνες αποτελούσε και μέχρι σήμερα αποτελεί ένα σταυροδρόμι ανθρώπων, πολιτισμών και ιδεών…

Η συμμετοχή σας στη γιορτή του Αγίου Φιλίππου θα μας δώσει την ξεχωριστή χαρά και ευλογία της κοινής προσευχής!

Κατά τη διάρκεια όλων των εορταστικών ακολουθιών, θα εκτίθεται στο ναό μας τεμάχιο του ιερού λειψάνου του Αγίου Φιλίππου προς προσκύνηση.

Στις 13 & 14 Νοεμβρίου, στην αυλή του ναού μας θα μπορέσετε να επισκεφτείτε και το καθιερωμένο πια Σαρακοστιανό Παζάρι της γιορτής μας, το οποίο κάθε χρόνο έχει πολλές χειροποίητες νηστίσιμες λιχουδιές για τις πρώτες μέρες της Σαρακοστής των Χριστουγέννων που ξεκινά. Φέτος, θα βρείτε και αρκετά χειροποίητα δωράκια, χριστουγεννιάτικα στολίδια για το δέντρο, και φυσικά και το νέο Ημερολόγιο-Σημειωματάριο του ναού μας για το 2014!

Τέλος, ειδικά φέτος στη γιορτή του Αγίου μας, μαζεύουμε τρόφιμα μακράς διαρκείας και ατομικούς χυμούς φρούτων για τους αστέγους αδελφούς μας που όλο και πληθαίνουν δυστυχώς. Επειδή είναι πολλοί που θα περάσουν ζητώντας τη βοήθεια του ναού μας αυτές τις μέρες της γιορτής, κάνουμε έκκληση στην αγάπη σας να φέρουμε όλοι κάτι για το σκοπο αυτό, έστω και ένα μόνο προίόν της επιλογής μας ώστε το καλάθι για τους αστέγους να γεμίσει και να μπορέσουμε να βοηθήσουμε όσο περισσότερους συνανθρώπους μας!

Σας περιμένουμε με πολλή, πολλή χαρά!

Με εκτίμηση

π. Δημήτριος

 

 

vlastarouΠ Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α  Α Κ Ο Λ Ο Υ Θ Ι Ω Ν

ΤΕΤΑΡΤΗ 13/11, 17.30 – 21.30

ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ, ΛΙΤΗ & ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ, ΟΡΘΡΟΣ, Α΄ ΩΡΑ

ΠΕΜΠΤΗ 14/11, 07.30 – 10.30

Γ ΄ & Στ΄ΩΡΕΣ, ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

ΠΕΜΠΤΗ 14/11, 18.30 – 20.00

ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ, ΚΤΗΤΟΡΙΚΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/11, 21.00 – 00.30

ΑΓΡΥΠΝΙΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 18/11, 18.30 – 20.00

ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ & ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓ. ΦΙΛΙΠΠΟ