Μιλώντας σε γονείς για την πρόληψη της ενδο-οικογενειακής βίας

Την Κυριακή 5 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε, σε συνεργασία με την ενορία Μεταμορφώσεως Σωτήρος Βριλησσίων, η εκδήλωση του Ιδρύματος Νεότητας και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με θέμα:
«Ο ρόλος της οικογένειας στη γένεση του προβλήματος της βίας και στην πρόληψή του».

Με την εκδήλωση αυτή θέλαμε να ενημερώσουμε τους γονείς τόσο για το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας, τις διαστάσεις που έχει λάβει όσο και για τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η οικογένεια, τόσο στη γένεση του προβλήματος της βίας όσο και στην πρόληψή του. Η εκδήλωση περιελάμβανε ομιλία και συζήτηση με τον π. Αντώνιο Καλλιγέρη, Συντονιστή Προγράμματος «Πρωτοβουλία για την πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας» – Εκπαιδευτικό και την κα Μαρία Ξηρουχάκη – Ψυχολόγο, γύρω από το θέμα της ενδοοικογενειακής βίας, τις διαστάσεις που έχει λάβει, τους ρόλους του θύτη και του θύματος, τους οικογενειακούς παράγοντες που σχετίζονται με την εκδήλωση βίας καθώς και τους παράγοντες εκείνους που μπορεί να λειτουργήσουν προληπτικά, τη σημασία της σωστής οριοθέτησης καθώς και τον τρόπο που οι εμπειρίες βίας, τόσο του θύτη όσο και του θύματος, σχετίζονται με την εκδήλωση βίας στην ενήλικη ζωή.

Στην εκδήλωση τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο Β΄ εκπροσώπησε ο Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου π. Ιωάννης Σαββάκης, Προϊστάμενος του Ι. Ν. Αγ. Παρασκευής Ν. Πεντέλης.

Το Ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας ευχαριστεί θερμά τον Αιδεσιμ. Πρωτ. Σπυρίδωνα Ράπτη, Προϊστάμενο του Ι. Ναού  Μεταμορφώσεως Σωτήρος Βριλησσίων, για την αγαστή συνεργασία και τη φιλοξενία της εκδήλωσης, καθώς και όλους τους συμμετέχοντες.