Μια συζήτηση για την οικογένεια στο σύγχρονο κόσμο

Tην Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών το συνέδριο, που διοργάνωσε το Ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, για την οικογένεια στο σύγχρονο κόσμο με γενικότερο θέμα:

«Εγώ ή εσύ ή εμείς»

Μέσα από τις εξαιρετικές εισηγήσεις που παρουσιάστηκαν απ’ όλους τους ομιλητές, μάς δόθηκε η δυνατότητα όλοι μαζί να προβληματιστούμε για τις αλλαγές που υφίσταται ο θεσμός της οικογένειας, να συζητήσουμε για τις αλλαγές στη δομή, στους ρόλους, στη μορφή και στις σχέσεις, να διερευνήσουμε τη σημασία του έρωτα μέσα στο γάμο, να αναρωτηθούμε για το ρόλο της τεχνολογίας στις οικογενειακές σχέσεις αλλά και για την προσωπική ευθύνη που έχει ο καθένας από εμάς, προκειμένου να ισχυροποιήσουμε το θεσμό της οικογένειας.

Το Ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας ευχαριστεί θερμά όλους τους ομιλητές που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση καθώς και τον Αιδεσιμολ. Πρεσβ. π. Ζήση Κτενίδη, συνεργάτη του Πολιτιστικού Κέντρου της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών για τη συνεργασία του.