Ημερίδα με θέμα “Η οικογένεια μετά… την κρίση”

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, το Σάββατο 6 Μαΐου 2017, η ημερίδα που οργάνωσε η Υπηρεσία Γυναικείων θεμάτων, του Ιδρύματος Νεότητας και Οικογένειας της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών με θέμα: “Η οικογένεια μετά… την κρίση”.

Στην Α’ Συνεδρία με θέμα: « Χρειαζόμαστε την οικογένεια; » την οποία συντόνισε η κα Μαρία Φαμέλη-Παυλάκη (Ιατρός και μέλος της Δ.Επιτροπης της Γυναικείων θεμάτων), η κα Παναγιώτα Γιαννοπούλου (Φιλόλογος- Εκπαιδευτικός στα Αρσάκεια Εκπαιδευτήρια) και η κα Αναστασία Μωραϊτάκη (Ψυχολόγος-Συστημική  Ψυχοθεραπεύτρια) εξέτασαν τους κοινωνικούς και τους ψυχικούς παράγοντες που θέτουν ερωτηματικό στην αναγκαιότητα της οικογένειας, τις συνέπειες του στα μέλη της οικογένειας καθώς και τους όρους υπέρβασης των ρηγμάτων που δημιουργούνται.

Στην Β΄ Συνεδρία με θέμα: «Η οικογένεια μετά την κρίση» την οποία συντόνισε η κα Νινέττα Ζώη (Κοινωνική Λειτουργός και μέλος της Δ.Επιτροπης της Γυναικείων θεμάτων, ο Δρ Κωνσταντίνος Μπούσουλας (Κλινικός Ψυχολόγος, μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Οικογενειακών Ψυχοθεραπευτών) και ο π.Αντώνιος Καλλιγέρης (Εκπαιδευτικός- Διευθυντής Διεύθυνσης Ποιμαντικής Γάμου και Οικογενείας του Ιδρ.Νεότητος και Οικογένειας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών), εξέτασαν και ανέλυσαν τις έννοιες της κρίσης και συζήτησαν με ποιους τρόπους μπορούμε να εργαστούμε με όραμα βαθύτερο από την απλή υπέρβαση της κρίσης ή των κρίσεων.

Την ημερίδα προσφώνησε εκπροσωπώντας τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Συμεών Βολιώτης, Πρωτοσύγκελλος της Ι.Αρχιεπισκοπής Αθηνών τονίζοντας στην προσφώνησή του ότι για να υπερβούμε τις προκλήσεις που θέτει η κρίση στο  θεσμό της οικογένειας «καλούμαστε να μην βασιζόμαστε μόνο στις δάφνες του παρελθόντος έχοντας μία άγονη προσέγγιση της παράδοσης, αλλά να έχουμε όραμα και πρόταση για το μέλλον».

[fancygallery id=”45″ album=”371″]