Επιστήμη και πίστη: συμπόρευση, αντίθεση ή και σύγκρουση ;

«Πέρασμα… όταν η οθόνη γίνεται τόπος συνάντησης»

Πώς βλέπει η Εκκλησία την επιστήμη;
Είναι αυτονόητη η όποια αντίθεση ή και σύγκρουση πίστεως και επιστήμης;
Γιατί στην ιστορική διαδρομή παρουσιάσθηκαν προστριβές, εντάσεις, υπερβολές;
Καθώς ο άνθρωπος στέκεται τολμηρός στο μεθόριο κτιστού και κτιστού.
«Τι είναι η αλήθεια;» αλλά και «ποιός είναι η αλήθεια;»
Ας ακούσουμε τους πανεπιστήμονες Αγίους.

Αυτά είναι μερικά από τα θέματα που θα μάς απασχολήσουν στη διαδικτυακή εκπομπή ΠΕΡΑΣΜΑ, μια προσπάθεια του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών για επικοινωνία σε καιρούς εγκλεισμού, εκμεταλλευόμενοι τις δυνατότητες που μας παρέχει η σύγχρονη τεχνολογία.
Σας περιμένουμε τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου, αλλά και κάθε Δευτέρα βράδυ, στις 21:00 για μία ώρα, σε μια συντροφιά φίλων, που μέσα από θέματα επικαιρότητας και ορθόδοξης πνευματικότητας αναζητούμε την υπέρβαση από την ανασφάλεια, απογοήτευση και την αμφιβολία και βιώνουμε την ελπίδα που χαρίζει ο Χριστός σε εκείνους που γνήσια Τον ακολουθούν.
Στο διάλογο συμμετέχει ο π. Ευάγγελος Μαρκαντώνης, θεολόγος – χημικός – εκπαιδευτικός – υποψήφιος Δρ. του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ ο ακαδημαϊκός κ. Λουκάς Χριστοφόρου, καθηγητής Ατομικής και Μοριακής Φυσικής και Φυσικής Ακτινοβολιών, απαντά σε ερωτήματα όπως: Τι υπήρχε πριν από την κοσμική έκρηξη (Big Bang); Από πού προήλθαν οι θεμελιώδεις νόμοι της Φυσικής; Υπάρχει η σοφία του Θεού μέσα στη Φύση; Πώς στοχάζεται ένας επιστήμονας για το θάνατο;

Σας περιμένουμε…

LINK ΕΚΠΟΜΠΗΣ
https://www.youtube.com/channel/UCKf7gh1hD9zsghaJjdO1Fxg