Για ένα κομμάτι ψωμί: διακρίσεις, στερεότυπα, προοπτικές στο χώρο της εργασίας

Το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών η ημερίδα «Για ένα κομμάτι ψωμί: διακρίσεις, στερεότυπα, προοπτικές στο χώρο της εργασίας» που οργάνωσε το Ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας και ειδικότερα η Υπηρεσία Γυναικείων Θεμάτων.

Η ημερίδα εντάσσεται στα πλαίσια των Νησίδων διαλόγου, μια προσπάθεια που ξεκίνησε τον Οκτώβριου του 2016 με σκοπό την ανάδειξη του ρόλου της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία, την ενεργοποίηση των γυναικών να συμμετέχουν ισότιμα και να διαχειρίζονται με επιτυχία τις σύγχρονες προκλήσεις και τη διατύπωση προτάσεων για τη λήψη μέτρων.

Στην ημερίδα η κα. Βενετία Κουσσία, Πρόεδρος Επιτροπής Απασχόλησης και μέλος ΔΣ του ΕλληνοΑμερικάνικου Εμπορικού Επιμελητηρίου παρουσίασε φαινόμενα διακρίσεων σε βάρος των γυναικών στους χώρους εργασίας καθώς και αποκλεισμού από την είσοδο σε θέσεις εργασίας εξαιτίας του φύλου τους ή ακόμα και του μητρικού τους ρόλου. Παρουσίασε επίσης πολύ
εύστοχα την έννοια και σημασία των στερεοτύπων και τον τρόπο που αυτά καθορίζουν τη ζωή μας.

Ο κος. Σάββας Ρομπόλης, Ομότιμος Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου, εστίασε στις προοπτικές που υπάρχουν στο χώρο της εργασίας εν μέσω οικονομικής κρίσης και παρουσίασε ενδιαφέροντα οικονομικά στοιχεία.

Τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος κα. Έρση Βατού.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους καθώς και τον Αιδεσιμολογιώτατο πρεσβ. Ζήση Κτενίδη για την φιλοξενία του στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου.

[fancygallery id=”1″ album=”359″]