Σύγχρονοι τρόποι προσέγγισης των νέων, στο Συνέδριο Κατηχητών

Με τη συμμετοχή δεκάδων Κατηχητών από τις ενορίες της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών και με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το ετήσιο Συνέδριο Επιμόρφωσης Κατηχητών/τριών, που διοργάνωσε το Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου.

Το πρωί τελέσθηκε η Θ. Λειτουργία στον Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου Ν. Ψυχικού. Ακολούθως στην αίθουσα της Ενοριακής Νεανικής Εστίας ο Πρωτοσύγκελος της Ι. Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρ. π. Συμεών Βολιώτης, αφού μετέφερε τις πατρικές ευχές και ευλογίες του Μακαρ. Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, χαιρέτησε το Συνέδριο και μίλησε για τη σπουδαιότητα της διαρκούς επιμόρφωσης των Στελεχών νεότητος της Εκκλησίας. Ευχαρίστησε δε τον Προϊστάμενο και Ιερέα νεότητος της ενορίας Αγ. Γεωργίου Ν. Ψυχικού Αρχιμανδρ. π. Μιχαήλ Σταθάκη και τους συνεργάτες του για την υποδειγματική φιλοξενία της εκδήλωσης.

Ο Διευθυντής του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας Αρχιμανδρ. π. Συμεών Βενετσιάνος αναφέρθηκε στη στοχοθεσία του Συνεδρίου και παρουσίασε τον κεντρικό ομιλητή της συνεδριακής συνάντησης, τον. Αρχιμανδρ. π. Ιωαννίκιο Ζαμπέλη, Ιεροκήρυκα και Διευθυντή του Κέντρου Νεότητος της Ι. Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης –   μέλος συγγραφικής ομάδας νέου κατηχητικού Βοηθήματος της Ι. Αρχιεπισκοπής. Ο ομιλητής παρουσίασε αναλυτικά το θέμα ‘‘Τα νέα εργαλεία στην Κατήχηση- προτάσεις και προοπτικές’’ με γλαφυρότητα και σαφήνεια, χρησιμοποιώντας κατάλληλες εικόνες και ανάλογη θεολογική κατοχύρωση. Στη συζήτηση που ακολούθησε, δόθηκε η δυνατότητα γόνιμου διαλόγου αλλά και κατάθεσης προτάσεων γύρω από σύγχρονους τρόπους προσέγγισης των νέων και αποτελεσματικής παρουσίασης των αληθειών της ορθόδοξης πίστης στα παιδιά και τους εφήβους.

Στη συνέχεια ο Πρωτοπρ. π. Αντώνιος Καλλιγέρης, Εκπαιδευτικός- Διευθυντής Ποιμαντικής Γάμου & Οικογένειας της Ι. Αρχιεπισκοπής, έκανε μία συνοπτική αλλά πολύ ουσιαστική παρουσίαση του νέου κατηχητικού Βοηθήματος του Ιδρύματος Νεότητος & Οικογένειας, το οποίο επιγράφεται : «Μαθαίνω, περπατώ, συζητώ μαζί Του» και το οποίο θα χρησιμοποιηθεί στις ενοριακές κατηχητικές συνάξεις κατά τη νέα ιεραποστολική χρονιά.

Ακολούθως όλοι οι σύνεδροι συμμετείχαν σε πέντε Ομάδες εργασίας, που δημιουργήθηκαν και συζήτησαν πάνω στο θέμα ‘‘ Παρουσιάζοντας στα παιδιά του Κατηχητικού μας ένα ευχάριστο μάθημα μέσα από το νέο κατηχητικό Βοήθημα ’’.

Συντονιστές ήσαν ο. Ιωαννίκιος Ζαμπέλης, ο π. Αντώνιος Καλλιγέρης, ο κ. Γεωργ. Μπουκουβάλας, Κατηχητής Ι. Ναού Αγίου Στυλιανού Γκύζη, η κα. Φιλίππα Τουμπακάρη, Εκπαιδευτικός – μέλος συγγραφ. ομάδας κατηχ. Βοηθήματος και η κα. Κατερ. Βαρέλα, Θεολόγος – μέλος συγγραφ. ομάδας κατηχ. Βοηθήματος

Αργά το μεσημέρι παρετέθη από την ενορία γεύμα.

[fancygallery id=”46″ album=”390″]