Λίγο περισσότερο χρόνο με εκείνους που αγαπούμε…

The-beachΈνας κύριος γυρίζει σπίτι  από την εργασία του αργά, κουρασμένος και εκνευρισμένος, για να βρει τον πέντε ετών γιο του  να τον περιμένει  στην πόρτα.
– Μπαμπά, μπορώ να σε ρωτήσω κάτι;
– Ναι, βεβαίως, τι είναι;
– Μπαμπά, πόσα χρήματα βγάζεις για μία ώρα δουλειάς;
– Αυτό δεν είναι δική σου δουλειά. Γιατί ρωτάς  ένα τέτοιο πράγμα; ρώτησε κάπως θυμωμένα.
– Θέλω ακριβώς να ξέρω. Παρακαλώ πες μου, πόσα παίρνεις στη μια ώρα;
– Εάν πρέπει να ξέρεις παίρνω $50 την ώρα.
– Ωχ, απάντησε το παιδί, με το κεφάλι του κάτω. Μπαμπά σε παρακαλώ μπορείς να μου  δανείσεις $25;
– Εάν ο μόνος λόγος που ρώτησες είναι, ώστε να  δανειστείς  κάποια χρήματα για να αγοράσεις ένα ανόητο παιχνίδι ή κάποιες άλλες αηδίες, τότε να πας  κατ’ ευθείαν στο δωμάτιό σου και στο κρεβάτι σου. Σκέψου, γιατί είσαι τόσο εγωιστής. Δεν εργάζομαι σκληρά καθημερινά για τέτοιες παιδαριώδεις επιπολαιότητες.
Το μικρό παιδί πήγε ήσυχα στο δωμάτιό του και έκλεισε την πόρτα.
Ο πατέρας κάθισε σκεπτόμενος την ερώτηση του παιδιού και νευρίασε περισσότερο. Πώς τόλμησε να υποβάλλει τέτοια ερώτηση για να πάρει μόνο κάποια χρήματα;
Μετά από λίγη ώρα, ο πατέρας είχε ηρεμήσει  και είχε αρχίσει να σκέφτεται: Ίσως είναι  κάτι  που πρέπει πραγματικά να αγοράσει ο μικρός με τα $25. Άλλωστε  δεν ζητάει  χρήματα πολύ συχνά.
Πήγε στην πόρτα του δωματίου του παιδιού και άνοιξε την πόρτα.
– Κοιμάσαι, γιε μου;
– Δεν κοιμάμαι, απάντησε το αγόρι.
– Σκεφτόμουν, ότι ίσως ήμουν πάρα πολύ σκληρός μαζί σου νωρίτερα, είπε ο μπαμπάς. Ήταν μια μεγάλη ημέρα και έβγαλα την κούραση μου σε σένα. Εδώ είναι τα $25 που μου ζήτησες.
Το παιδί έτρεξε κατ’ ευθείαν επάνω του χαμογελώντας.
– Σ΄ευχαριστώ, μπαμπά!, φώναξε. Κατόπιν, πάει στο μαξιλάρι του  και  βγάζει από κάτω κάποια τσαλακωμένα χρήματα.
Ο πατέρας μόλις βλέπει ότι το παιδί έχει ήδη κάποια χρήματα, αρχίζει να προβληματίζεται. Το μικρό παιδί μετράει σιγά τα χρήματά του, και κοιτάζει τον μπαμπά του.
– Γιατί θέλεις περισσότερα χρήματα εφόσον έχεις ήδη  μερικά;
– Επειδή δεν είχα αρκετά, αλλά τώρα έχω, απάντησε το μικρό παιδί. Μπαμπά, έχω $50 τώρα. Μπορώ να αγοράσω μια ώρα του χρόνου σου;  Σε παρακαλώ, έλα νωρίς αύριο σπίτι. Θα ήθελα  πολύ να  φάμε μαζί και να παίξουμε!
Ο πατέρας συγκινήθηκε. Αγκάλιασε τον μικρό γιο του και υποσχέθηκε πως θα προσπαθεί καθημερινά να γυρίζει νωρίτερα στο σπίτι –χωρίς χρήματα από το γιό του.

Είναι ακριβώς μια σύντομη υπενθύμιση σε όλους όσους εργάζονται τόσο σκληρά στη ζωή. Δεν πρέπει να αφήσουμε το χρόνο να περνάει από τα χέρια μας χωρίς να χαιρόμαστε με εκείνους που πραγματικά σημαίνουν κάτι για εμάς, εκείνους που είναι κοντά στις καρδιές μας. Θυμηθείτε να μοιραστείτε εκείνη την αξία $50 του χρόνου σας με κάποιους  που αγαπάτε.
Τα παιδιά δεν ζητάνε κάτι από μας, ζητάνε εμάς τους ίδιους να σταθούμε περισσότερο κοντά τους.
Εάν πεθάνουμε αύριο, η επιχείρηση για την οποία εργαζόμαστε θα μπορέσει εύκολα να μας αντικαταστήσει μέσα σε λίγες ώρες. Αλλά η οικογένεια και οι φίλοι που αφήνουμε  πίσω θα αισθανθούν την απώλεια για το υπόλοιπο της ζωής τους.