Κατασκηνώσεις Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Ποδόσφαιρο κατασκήνωσηΜε τη χάρη του Θεού και υπό την εμπνευσμένη πατρική καθοδήγηση του Μακ. Αρχιεπισκόπου μας κ. Ιερωνύμου, θα λειτουργήσουν κι εφέτος οι θερινές μαθητικές Κατασκηνώσεις της Ι. Αρχιεπισκοπής μας, με τη συνεργασία του Γραφείου Νεότητος και του Ιδρύματος Κατασκηνώσεων.
Όπως όλοι γνωρίζουμε, από το περσινό καλοκαίρι η δραστηριότητα αυτή φιλοξενείται στους πολύ όμορφους ιδιόκτητους χώρους της Ι. Αρχιεπισκοπής μας, στη θέση Μαρσόρη στον Αυλώνα Αττικής.

Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν οι εξής κατασκηνωτικές περίοδοι:

  • 1η περίοδος: για κορίτσια Δημοτικού 20 Ioυνίου -1η Ιουλίου
  • 2η περίοδος: για αγόρια Δημοτικού 1η Ιουλίου – 12 Ιουλίου
  • 3η περίοδος: για αγόρια Γυμνασίου-Λυκείου 12 – 23 Ιουλίου
  • 4η περίοδος: για κορίτσια Γυμνασίου-Λυκείου 23 Ιουλίου – 4 Αυγούστου

 

Κατεβάστε εδώ τη Δήλωση συμμετοχής στη φετεινή κατασκήνωση

groupΤα οφέλη από την εκκλησιαστική Κατασκήνωση είναι πολλά και ουσιαστικά. Το έργο και η πνευματική προσφορά τους στα παιδιά μας είναι πολύ σημαντικά για τη ζωή τους, αλλά και για τη μετέπειτα πορεία τους, αφού τα εφόδια που παίρνουν, η κοινωνικοποίηση, η ανάληψη ευθυνών και πρωτοβουλιών, οι αλησμόνητες στιγμές που ζουν και η συμμετοχή τους στη λατρευτική ζωή της Εκκλησίας μένουν ανεξίτηλες στην καρδιά τους.

Πληροφορίες -δηλώσεις συμμετοχής:

Στον Υπεύθυνο Ιερέα Νεότητος της Ενορίας σου & στο Γραφείο Νεότητος Ι.Α.Α, Δέσπως Σέχου 37, Ν. Κόσμος Τηλ. 2130184437-38
e-mail: [email protected]

poolΚατασκηνώσεις Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών
Μια αξέχαστη εμπειρία! Στιγμές μοναδικές, ξέγνοιαστες μέρες! Κατασκήνωση… Το πρόγραμμα μεταξύ άλλων περιλαμβάνει δραστηριότητες, λατρευτικές ευκαιρίες, τα αγιογραφικά αναγνώσματα, βραδυνά παιχνίδια, κινηματογραφικές προβολές, παιχνίδια στην πισίνα κ.ά.

 

Γιατί λέμε «ναι!» στην εκκλησιαστική κατασκήνωση;

  • Η κατασκήνωση δίνει την δυνατότητα να βιωθούν εμπειρικά οι αλήθειες της χριστιανικής πίστεως.
  • Στην κατασκήνωση τα παιδιά προετοιμάζονται και ασκούνται για να ενταχθούν στην κοινωνία, χωρίς να θεωρούν περιττή την πνευματική τους καλλιέργεια.
  • Το ημερήσιο πρόγραμμα της κατασκήνωσης όχι μόνο βοηθά στην καλύτερη αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των διακοπών, αλλά και συμβάλλει αποφασιστικά στην διαμόρφωση ενός υπεύθυνου προσωπικού προγράμματος για όλο τον χρόνο.
  • Στο περιβάλλον μιας εκκλησιαστικής κατασκήνωσης υπάρχουν οι προϋποθέσεις για επικοινωνία και δημιουργούνται άρρηκτοι δεσμοί φιλίας μεταξύ των παιδιών.

(Βασιλείου Ι. Καλλιακμάνη Πρωτοπρεσβυτέρου,
Μεθοδολογικά πρότερα της ποιμαντικής,
Εκδόσεις ΜυγδονίαΘεσαλλονίκη 2000, σελ 152-154.)