«Χρόνος…’22»: βιβλιοπαρουσίαση και …καλοτάξιδο!

Τη Δευτέρα 27 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε, με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β΄, η παρουσίαση του βιβλίου «Χρόνος…’22».

Το εφηβικό αυτό μυθιστόρημα, που κυκλοφορήθηκε πρόσφατα από το Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, συνέγραψε η κ. Ελένη Πουλημένου (Εκπαιδευτικός Φιλόλογος με ειδίκευση στην Παιδαγωγική-Ψυχολογία), με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή.

Η βιβλιοπαρουσίαση φιλοξενήθηκε στο Αρχοντικό της Αγίας Φιλοθέης (Οικία των Μπενιζέλων στην οδό Αδριανού) και πραγματοποιήθηκε με ευρύτερες αναφορές στη χρησιμότητα της εθνικής μνήμης ως μέσου αγωγής, από τους:

  •  Βάιο Βαϊόπουλο, Καθηγητή Τμήματος Ιστορίας Πανεπιστημίου Aθηνών.
  • Αγγελική Θ. Μαστρομιχαλάκη, Δρ. Φιλοσοφίας, Εκπαιδευτικό – Συγγραφέα,
  • Ηλία Λιαμή, Δρ. Θεολογίας- Εκπαιδευτικό- Μουσικό- Συγγραφέα.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο Διευθυντής του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας Ι.Α.Α., Αρχιμανδρίτης Συμεών Βενετσιάνος και τίμησαν με την παρουσία τους Καθηγητές Πανεπιστημίου, Εκπαιδευτικοί, Ιερείς και Κατηχητές, ενώ τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών εκπροσώπησε ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Δημήτριος Νίκου, Εφημέριος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Επίσης υπήρξε η δυνατότητα απευθείας διαδικτυακής μετάδοσης για όσους βρίσκονταν εκτός Αθηνών ή δεν ηδύναντο να παρευρεθούν δια ζώσης στην εκδήλωση.

Την ανάγνωση αποσπασμάτων του βιβλίου αλλά και την όλη εκδήλωση πλαισίωσαν μικρασιάτικες μελωδίες από μαθητές του «Βυζαντινού Οργανικού Συνόλου» του Μουσικού Σχολείου Αλίμου, υπό τη διεύθυνση-συντονισμό της κ. Ιωάννας Αγγέλου.

Το βιβλίο «Χρόνος…’22» (διαστάσεως 14*21 εκ. και  περιεχομένου 230 σελίδων) διατίθεται από το Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας (παραγγελίες στο τηλέφωνο 213 0184431 ή στο email: [email protected]).