Γυναίκες στη σκιά της βίας, η ποιμαντική ευθύνη και η οπτική των θρησκειών

Την Δευτέρα 20 Ιουνίου 2020, στον φιλόξενο χώρο του Αρχοντικού των Μπενιζέλων (Οικία Αγίας Φιλοθέης) στην Πλάκα, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του τόμου «Γυναίκες στη σκιά της βίας, η ποιμαντική ευθύνη και η οπτική των θρησκειών», με ταυτόχρονη αναμετάδοση στο κανάλι του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στο Youtube.

Ο τόμος περιέχει τα πρακτικά του Συνεδρίου που συνδιοργανώθηκε από την Ειδική Συνοδική Επιτροπή επί Ειδικών Ποιμαντικών Θεμάτων και Καταστάσεων, τη Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων, την Ι.Μ. Αλεξανδρουπόλεως και την Υπηρεσία Γυναικείων Θεμάτων του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας ΙΑΑ και έλαβε χώρα τον Σεπτέμβριο του 2018 στην
Αλεξανδρούπολη. Τόσο το Συνέδριο όσο και η έκδοση των πρακτικών του, αποτελούν συμβολή στην προσπάθεια ανάληψης πρωτοβουλιών και δημιουργίας συνεργασιών για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας και της εμπορίας ανθρώπων.

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν η κυρία Σόνια Ταντάρου-Κρίγγου, Δικηγόρος, πρ.Πρόεδρος ΚΕΘΙ, η κυρία Μαίρη Πίνη, Δημοσιογράφος, Διευθύντρια ΚΕΣΟ, ο κύριος Νίκος Μανωλόπουλος, Δρ. Πολιτικής Φιλοσοφίας και ο κύριος Νίκος Ελευθερόγλου, Δημοσιογράφος. Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Αρχιμ. π. Συμεών Βενετσιάνος, Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας ΙΑΑ, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας και ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών κύριος Γεώργιος Δημόπουλος.

Το video της εκδήλωσης είναι διαθέσιμο εδώ:
https://www.youtube.com/watch?v=jMCVcWKSQGs