Τριήμερο αγάπης με τους νέους των ενοριών μας

Με την ευλογία και την προτροπή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β΄, το Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών εν όψει των Χριστουγέννων θα πραγματοποιήσει ένα τριήμερο αγάπης σε συνεργασία πάντοτε με τις ενορίες, τους Ιερείς και τους νέους μας.

Τον Δεκέμβριο του 2014 η εξόρμηση μας έγινε στις φυλακές νέων Αυλώνα, το Δεκέμβριο του 2015 μοιράστηκαν είδη στα νοσοκομεία ΠΑΙΔΩΝ, α) «Η Αγία Σοφία», β) Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού και γ) στην ογκολογική μονάδα Παίδων «Ελπίδα»,  το Δεκέμβριο του 2016 διανεμήθηκαν σχολικά είδη σε ειδικά σχολεία της Αθήνας. Οι προσπάθειες αυτές με την χάρη του Θεού αλλά και τη δική σας συνδρομή ήταν επιτυχημένες καθώς συγκεντρώθηκαν πολλά και ποικίλα είδη. Οι αναμνήσεις είναι πολύ δυνατές καθώς και η ωφέλεια σ’όλους όσους συμμετείχαν στις δράσεις αυτές.

Φέτος – συν Θεώ- προγραμματίζουμε ένα τριήμερο φιλανθρωπικών δράσεων:

1) Τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου το απόγευμα η νεανική χορωδία της Ενοριακής Νεανικής Εστίας του Ι.Ν. Αγ. Θωμά Αμπελοκήπων με επικεφαλής τον κ. Νικόλαο Μπούσια, κατηχητή θα τραγουδήσει χριστουγεννιάτικες τραγούδια και τα κάλαντα στους ασθενείς αδελφούς μας που νοσηλεύονται στο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ» νοσοκομείο. Η δράση μας πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Εθελοντική Διακονία Ασθενών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων (Ε.Δ.Α.Ν.Ι.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής μας.

2) Την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου το πρωΐ θα εφοδιάσουμε τους νέους του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νεών Αυλώνα με διάφορα είδη για να καλύψουμε τις ανάγκες των 400 τροφίμων.

Οι ανάγκες ύστερα από συνεννόηση με τη Διεύθυνση και την Κοινωνική Υπηρεσία των φυλακών και των Ιερέων που επισκέπτονται κάθε εβδομάδα τους τροφίμους είναι οι ακόλουθες:

ΕΙΔΗ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΙΔΗ ΑΝΑΓΚΗΣ. Σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, ξυραφάκια, τσατσάρες, απορρυπαντικό για ρούχα (σκόνη και μαλακτικό υγρό), χαρτί υγείας, υγρό σαπούνι, χλωρίνη, υγρό καθαριστικό για το πάτωμα, σκούπες, σφουγγαρίστρες και κουβάδες.

Τηλεκάρτες (αξίας 4 ευρώ και 10 ευρώ)

ΡΟΥΧΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΗΣΗ. Φόρμες γυμναστικής, Φούτερ Τζιν, T-SHIRT, εσώρουχα, πετσέτες, σεντόνια, μαξιλαροθήκες, κουβέρτες, αθλητικά παπούτσια, σαγιονάρες.

ΓΡΑΦΙΚΗ ΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. Τετράδια, στυλό, μολύβια, χαρτί φωτοτυπικό, επιτραπέζια παιχνίδια, σκακιέρες και σκακιστικά βιβλία.

ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΡΑΤΗΣΗΣ. Μικρά αερόθερμα, ανεμιστήρες, πλαστικό χρώμα για εσωτερικούς χώρους, χρώμα για εξωτερικούς χώρους, πλαστικές καρέκλες και τραπεζάκια, τηλεοράσεις  μέχρι 14”  και τηλεοράσεις PLASMA μέχρι 19”. Σημειώνουμε ιδιαιτέρως την ανάγκη για μικρά αερόθερμα, όπως μας ενημέρωσε σχετικά και η Διεύθυνση του Καταστήματος Κράτησης Νέων.

3) Την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου στις 9:30 το βράδυ στα πλαίσια του προγράμματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής για αστέγους, θα επισκεφθούμε στο κέντρο της Αθήνας αστέγους αδελφούς με στόχο την υλική και ηθική ενίσχυσή τους. Τα απαραίτητα είδη είναι τα ακόλουθα:

Ξηρά τροφή, Κονσέρβες, Είδη προσωπικής υγιεινής, Γάλα εβαπορέ, Μαρμελάδα, Μερέντα, Φρυγανιές. Στους αστέγους υπάρχει πολύ μεγάλη ανάγκη για κουβέρτες και ζεστά ρούχα.

4) Την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου το πρωΐ θα διανεμηθούν διάφορα είδη στο Κέντρο Πρόληψης ΚΕΘΕΑ εν Δράσει. Εκεί διαμένουν 20 νέοι και νέες, οι οποίοι έχουν αποφυλακιστεί και βρίσκονται σε φάση απεξάρτησης. Επίσης, στο ξενώνα διαμένουν και 2 βρέφη (κοριτσάκια) με τις μητέρες τους, οι οποίες παρακολουθούν το πρόγραμμα ηλικίας 2,5 και 7,5 μηνών.

Τα απαραίτητα είδη για αυτή τη δράση είναι τα ακόλουθα: Ρούχα κυρίως ανδρικά αλλά και γυναικεία σε μέγεθος medium & large. Παπούτσια Νο 43-44. Βρεφικά είδη (ρουχαλάκια, πάνες, βρεφικές τροφές). Χριστουγεννιάτικα γλυκά

Η συγκέντρωση των συγκεκριμένων ειδών θα πραγματοποιείται στους χώρους του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας από τις 11 έως και τις 13 Δεκεμβρίου από τις 8:30 π.μ. έως και τις 14:00 (Δέσπως Σέχου 37 Ν. Κόσμος, στον 1ο όροφο, Κτίριο Αποστολής).  Όλα τα είδη, τα οποία θα έχετε την καλοσύνη να μας αποστείλετε θα σάς παρακαλούσαμε θερμά να είναι περιποιημένα, καθαρά και σε καλή κατάσταση.

Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν την προσπάθεια παίρνοντας μέρος στη διανομή και την τακτοποίηση του υλικού που θα περισυλλέξουμε, μπορούν να απευθυνθούν στο 2130184438 (κα Μαρία Φούρλα).

Ας ανταποκριθούμε για άλλη μια φορά στο προσκλητήριο αγάπης, ώστε να προσφέρουμε όλοι μας στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Μ΄ αυτόν τον τρόπο θα ακολουθήσουμε τους λόγους του Αγ. Ιωάννη του Χρυσοστόμου : “Αὕτη (ἡ ἐλεημοσύνη) γάρ ἐστιν ἡ βασίλισσα τῶν ἀρετῶν, ἡ καί ἐξαιρήσεται  ἡμᾶς τῆς τιμωρίας. Τά περιτά δή ποιήσωμεν χρήσιμα, τόν πολύ προέμενοι πλοῦτον, καί ἐν τῇ ἡμέρᾳ τῆς κρίσεως, κἄν μυρία ᾦμεν πεπλημμεληκότες, ὁ Θεός μεταδώσει συγγνώμης ἡμῖν.”