Με την παρουσία του Πρωτοσυγκέλλου π. Βαρνάβα ολοκληρώθηκε η  «Καλοκαιρινή συντροφιά»

Με την παρουσία του Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Αρχιεπισκοπής ολοκληρώθηκε η  «Καλοκαιρινή συντροφιά»

 

Για δύο εβδομάδες, από τα μέσα μέχρι τα τέλη Ιουνίου, από τις 8.00 το πρωί έως τις 4.00 το μεσημέρι, δεκάδες παιδικές φωνές έδιναν ζωή και ενθουσιασμό στην ενορία Αγίου Γεωργίου Ν. Ψυχικού. Αιτία, η πραγματοποίηση του παιδαγωγικού και κατηχητικού προγράμματος «Καλοκαιρινή συντροφιά στην αγαπημένη μας πόλη» από το Ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Πρόκειται για πενθήμερα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά ηλικίας 6 – 12 ετών, στα πλαίσια της ουσιαστικής συμπαράστασης και βοήθειας στη σύγχρονη εργαζόμενη οικογένεια αλλά και προκειμένου να υπάρχει συνέχεια της επικοινωνίας με τα παιδιά το καλοκαίρι.

Το πολύ επιτυχημένο καλοκαιρινό  πρόγραμμα υλοποιήθηκε  από Στελέχη και εθελοντές του Ιδρύματος Νεότητας και Οικογένειας, Κατηχητές και Κατηχήτριες καθώς και νέους, με  δημιουργικά εργαστήρια, θεατρικό παιχνίδι, αθλητισμό, λατρευτικές ευκαιρίες, σύντομη κατηχητική συνάντηση, καλλιτεχνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, δωρεάν δεκατιανό, ελεύθερο παιχνίδι, ζωγραφική, προβολές, μουσική και πολλές  εκπλήξεις! Ο τόπος διεξαγωγής του ήταν φυσικά  οι αίθουσες και ο περιβάλλων χώρος του Ι. Ναού  Αγ. Γεωργίου  Ν. Ψυχικού.

Την Παρασκευή 30 Ιουνίου την «Καλοκαιρινή συντροφιά» επισκέφθηκε ο Πρωτοσύγκελλος της  Ι. Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης π. Βαρνάβας Θεοχάρης, ο οποίος μετέφερε στα παιδιά και στα Στελέχη τις ευχές του Πνευματικού τους Πατέρα Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου και μίλησε ωφέλιμα προς τα παιδιά. Στο τέλος της όμορφης ατμόσφαιρας που δημιουργήθηκε, ο π. Βαρνάβας διένειμε σε όλους  ευλογίες του Μακαριωτάτου και αναμνηστικά ενθύμια του Ιδρύματος Νεότητος.