Τουρνουά ποδοσφαίρου για τα παιδιά και τους νέους

Το Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας με την ευλογία του Μακαριωτάτου Ποιμενάρχη μας κ.κ. Ιερωνύμου Β΄ διοργανώνει για μια ακόμη χρονιά ένα τουρνουά ποδοσφαίρου, το οποίο θα αρχίσει -συν Θεώ- την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019 το μεσημέρι στις αθλητικές εγκαταστάσεις του ανοιχτού γηπέδου ποδοσφαίρου 7×7 του Δήμου Αθηναίων στο Ρουφ (Πειραιώς & Εχελιδών 69).
Σας ενημερώνουμε ότι τα παιδιά και οι νέοι των ενοριών σας μπορούν να πάρουν μέρος στις παρακάτω κατηγορίες:
α) Δημοτικού
β) Γυμνασίου
γ) Λυκείου και
δ) Φοιτητών & Κατηχητών
Όσες Ενορίες επιθυμούν να λάβουν μέρος στη διοργάνωση αυτή, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνοντας τις σχετικές δηλώσεις έως την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019 στα e-mail : [email protected] (π. Αντώνιος Μπεζαϊτης) και [email protected] (κ. Γαβριήλ Κακάρογλου) και στο τηλέφωνο 2130 18 44 36.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Το Ίδρυμα Νεότητος και Οικογενείας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών διοργανώνει τουρνουά Ακαδημιών (δηλ. παίδων και εφήβων) και στόχος του είναι η ψυχαγωγία και η άθληση των παιδιών, που συμμετέχουν σε οργανωμένες εκδηλώσεις των ΕΝΟΡΙΩΝ, και η ευγενής άμιλλα μεταξύ τους. Με το τουρνουά ποδόσφαιρου παρέχουμε τη δυνατότητα στα παιδιά να δίνουν ορισμένες Κυριακές αγώνες ποδοσφαίρου, μαθαίνοντας καλύτερα το άθλημα και ταυτόχρονα να γνωρίζονται, να επικοινωνούν μεταξύ τους καθώς και να αναπτύσσουν το αίσθημα του ευγενούς συναγωνισμού, μέσα από τους κανόνες που το διέπουν.

2. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΗΜΜΕΤΟΧΗΣ
Η κάθε ΕΝΟΡΙΑ θα πρέπει να προσκομίσει (είτε ιδιόχειρα είτε με e-mail) τη δήλωση συμμετοχής καθώς και συμπληρωμένη την ονομαστική κατάσταση με όλα τα στοιχεία των αθλητών. Για κάθε προσθήκη αθλητών θα πρέπει να ενημερώνεται έγκαιρα η διοργανώτρια αρχή.
Οι αθλητές των ομάδων που θα συμμετέχουν στο τουρνουά πρέπει να έχουν πρωτότυπο (και όχι φωτοτυπία) πιστοποιητικό γέννησης με ταυτοπροσωπία ή αστυνομική ταυτότητα και για τους αλλοδαπούς απαραίτητο διαβατήριο. (Τα παραπάνω υποχρεούται ο συνοδός ή ο προπονητής της ομάδος να τα φέρει μαζί του και να τα προσκομίζει στο διαιτητή του αγώνα).
 Ο συνοδός ή ο προπονητής της ομάδος υποχρεούται να φέρει ομαδικές ή ατομικές καταστάσεις υγείας αθλητών σε κάθε αγώνα

3. ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥΡΝΟΥΑ – ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Το τουρνουά θα αρχίσει την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019 στις 12:00 το μεσημέρι με δοκιμαστικούς προκριματικούς αγώνες και θα διεξαχθεί τις παρακάτω ημερομηνίες: Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019, Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019, Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020, Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020, Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020, Κυριακή 8 Μαρτίου 2020, Κυριακή 29 Μαρτίου 2020 και Κυριακή 10 Μαΐου 2020. Επίσης υπάρχουν και οι παρακάτω ημερομηνίες : 23 Φεβρουαρίου 2020, 15 Μαρτίου 2020, 5 Απριλίου 2020 και 17 Μαΐου 2020 που θα χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση αναβολής παιχνιδιού (βροχή κλπ.). Οι αγώνες θα διεξάγονται στις αθλητικές εγκαταστάσεις του ανοιχτού γηπέδου ποδοσφαίρου 7×7 του Δήμου Αθηναίων στο Ρουφ (Πειραιώς & Εχελιδών 69).
4. ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ – ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Οι Ενορίες οφείλουν να δηλώσουν στις κατηγορίες Δημοτικού (γεννηθέντες 2008-2009-2010, δηλαδή μαθητές Δ’, Ε’ και Στ’ Δημοτικού) – Γυμνασίου (γεννηθέντες 2005-2006-2007, δηλαδή μαθητές Α’, Β’ και Γ’ Γυμνασίου) – Λυκείου (γεννηθέντες 2002-2003-2004, δηλαδή μαθητές Α’, Β’ και Γ’ Λυκείου) – Φοιτητές – Κατηχητές. Σε περίπτωση αθλητή που έχει χάσει χρονιά στο σχολείο θα παίζει με την ομάδα της ηλικίας του για να υπάρχει υγιής και σωστός συναγωνισμός και το τουρνουά να είναι αξιόπιστο.
Όμιλοι των 4 ομάδων ανά κατηγορία με 3 αγώνες στην Α’ φάση
Αγώνες κατάταξης και τελικοί με 2 αγώνες στην Β’ φάση
Σύνολο 5 αγώνες για κάθε ομάδα ανά κατηγορία

5. KΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥΡΝΟΥΑ
Οι διαιτητές είναι ο μοναδικός χρονομέτρης του αγώνα.
• Στο φύλλο αγώνα 15 λεπτά πριν την έναρξη του παιχνιδιού οι συνοδοί ή οι προπονητές κάθε ομάδας καλούνται να καταθέσουν τις ομάδες που θα ξεκινήσουν τον αγώνα, τις αλλαγές και τον αρχηγό της κάθε ομάδας. Σε περίπτωση, που δε τηρηθούν τα ως άνω, το φύλλο αγώνα δεν έχει ισχύ και ο αγώνας ακυρώνεται.
• Τυχόν ενστάσεις* για πλαστοπροσωπίες ή για κακή συμμετοχή αθλητών (αθλητής μεγαλύτερης ηλικίας) γίνονται από τους συνόδους ή προπονητές κατά τη διάρκεια του αγώνα και μέχρι το τέλος του αγώνα. Θα εξετάζονται από τo διαιτητή του αγώνα και μετά τη σύνταξη του φύλλου αγώνα από τη διοργανώτρια αρχή.
*Μετά το τέλος του αγώνα δεν υποβάλλονται ενστάσεις για πλαστοπροσωπία ή για κακή συμμετοχή αθλητών.

• Ενστάσεις για αθλητή δηλωθέντα σε άλλο τμήμα ίδιας κατηγορίας θα γίνονται εντός 48 ωρών από τη λήξη του αγώνα και θα εξετάζονται από τη διοργανώτρια αρχή.
• Σε όλες τις κατηγορίες οι αλλαγές θα είναι απεριόριστες και μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί αυτός που γίνεται αλλαγή. Επίσης δεν υπάρχει off side.
• Σε περίπτωση ισοβαθμίας δύο ή περισσοτέρων ομάδων στο τέλος του πρωταθλήματος ισχύουν τα μεταξύ τους παιχνίδια και σε περίπτωση νέας ισοβαθμίας κατά σειρά ισχύει η καλύτερη επίθεση-η καλύτερη άμυνα. Αν πάλι υπάρχει ισοβαθμία γίνεται κλήρωση.
• Σε περίπτωση που ομάδα δεν εμφανιστεί στην ώρα τέλεσης του αγώνα δίνεται παράταση από τον διαιτητή 20 λεπτά. Αν μετά την πάροδο 20 λεπτών δεν έχει εμφανιστεί ή δεν έχει ειδοποιήσει η ομάδα τότε άνευ αγώνα η παρευρισκόμενη ομάδα κερδίζει το ματς με 3-0.
• Σε περίπτωση που αναβάλλεται κάποιο παιχνίδι λόγω κακοκαιρίας ή άλλων λόγων τότε το παιχνίδι ορίζεται ως ανεβληθέν και γίνεται σε ημερομηνία που θα ορισθεί από τη διοργανώτρια αρχή.
• Όσον αφορά τις ποινές των αθλητών, οι κίτρινες και οι κόκκινες ισχύουν μόνο για το εκάστοτε παιχνίδι. Σε περίπτωση αποβολής από αγώνα ενός αθλητή και ύστερα από υπόδειξη στο φύλλο αγώνα από τον διαιτητή λόγο ανάρμοστης συμπεριφοράς σε διαιτητή, συμπαίκτες, αντιπάλους, θεατές, περιπτώσεις βιαιοπραγίας ο αθλητής τιμωρείται με ποινή αποβολής από το επόμενο παιχνίδι έως και την οριστική του αποβολή από το τουρνουά.

6. ΕΠΑΘΛΑ –ΠΑΡΟΧΕΣ
• Θα δοθούν αναμνηστικά κύπελλα και μετάλλια στους πρώτους στους δεύτερους και τρίτους κάθε κατηγορίας.
• O διαιτητής και ο γιατρός για όλους τους αγώνες που διεξάγονται είναι ευθύνη της διοργανώτριας αρχής καθώς και ο έλεγχος από τον διαιτητή της τήρησης κάθε ηλικιακής κατηγορίας.
• Στο επίσημο site του Ιδρύματος Νεότητος & Οικογενείας www.neotita.gr και τουρνουά www.socerlink.gr θα μπορούν όλοι να ενημερώνονται για την αγωνιστική δραστηριότητα όλων των ομίλων και να βλέπουν αναλυτικά τα αποτελέσματα τις βαθμολογίες και όλες τις ανακοινώσεις.

7. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Για οποιαδήποτε πληροφορία η διευκρίνιση ζητηθεί από τους ενδιαφερόμενους παραθέτουμε το όνομα του υπευθύνου:
ΠΡΕΣΒ. ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΜΠΕΖΑΪΤΗΣ, Υπεύθυνος Αθλητικού Τομέα Ιδρύματος Νεότητος & Οικογένειας Ι. Α. Α. Τηλ. 2130184436 – 6977387010 – Fax: 2109244363 – e-mail: [email protected] , [email protected]

Όσες Ενορίες επιθυμούν να λάβουν μέρος στη διοργάνωση αυτή, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνοντας τις σχετικές δηλώσεις έως την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019 στο e-mail : [email protected] ή στο e-mail : [email protected]