Νέοι από την Οδησσό της Ουκρανίας φιλοξενούνται στην Ι. Αρχιεπισκοπή Αθηνών

ukr3Μία ομάδα ορθοδόξων ουκρανών νέων, φοιτητών και φοιτητριών, από την Οδησσό φιλοξενείται τις ημέρες αυτές στην Ελλάδα από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Πρόκειται για μέλη του Κέντρου Νέων του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Οδησσού. Ο συγκεκριμένος ελληνικός Ιερός Ναός είναι ένας από τους δύο παλαιότερους της πόλεως, με ιδιαίτερη σημασία για τους Έλληνες της Οδησσού και όλους τους Οδεσσίτες, ήδη από την εποχή της Φιλικής Εταιρείας. Εκεί βρίσκεται το κενοτάφιο του Αγίου Γρηγορίου Ε΄ και ο τάφος του μεγάλου ευεργέτη Γ. Γ. Μαρασλή, του επί 17 χρόνια Δημάρχου της πόλεως. Ο Ναός βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, εκεί τελούνται οι Δοξολογίες των εθνικών επετείων και εκκλησιάζονται οι Έλληνες της Οδησσού καθώς και το προσωπικό του ελληνικού Προξενείου.

ukr1Οι νέοι συνοδεύονται από τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Ανδρέα Πρόνιν, ο οποίος μιλά ελληνικά, αφού σπούδασε στη χώρα μας. Διαμένουν στο Θεολογικό Οικοτροφείο της Αποστολικής Διακονίας και είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν σε Ναούς και Μοναστήρια και να επισκεφθούν μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

Τη Δευτέρα 1η Αυγούστου –συνοδευόμενοι από  τον π. Συμεών Βενετσιάνο, Διευθυντή του Ιδρύματος Νεότητας και Οικογένειας- επεσκέφθησαν τον Καθεδρικό Ναό Αθηνών, ξεναγήθηκαν από τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Βασίλειο Χρυσόπουλο και προσκύνησαν τα ιερά λείψανα που φυλάσσονται στο Ναό. Ακολούθως επεσκέφθησαν την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και συναντήθηκαν με τον Πρωτοσύγκελλο της Ι. Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτη π. Συμεών Βολιώτη, ο οποίος  τους καλωσόρισε και τους μετέφερε τις πατρικές ευχές του Μακ. Αρχιεπισκόπου μας κ. Ιερωνύμου.

Την Τρίτη 2 Αυγούστου το απόγευμα πραγματοποιείται εορταστική εκδήλωση προς τιμήν των και αναχωρούν για την πατρίδα τους την επομένη το μεσημέρι.

ukr2