Σύναξη Ιερέων και Στελεχών νεότητας

Ιερείς νεότητος, Κατηχητές και Κατηχήτριες αλλά και υπόλοιποι Συνεργάτες στην ποιμαντική της νεότητος από την 4 η , 16 η και τη 17 η  Αρχιερατική Περιφέρεια της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών συναντήθηκαν και συζήτησαν θέματα κατήχησης των παιδιών και των νέων. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 31 Μαρτίου, στον Ι. Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μοσχάτου.
Τη συνάντηση προλόγισε ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρ. π. Συμεών Βενετσιάνος, Γεν. Διευθυντής του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας Ι.Α.Α, ο οποίος μετέφερε τις πατρικές ευχές και ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών, κ. Ιερωνύμου Β΄, και ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες για την προσφορά και τον ζήλο τους στο κατηχητικό και νεανικό έργο τονίζοντας πόσο σημαντική είναι η επικοινωνία μεταξύ των στελεχών της Εκκλησίας!
Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε η Πρεσβυτέρα Αναστασία Χατζηπαύλου, Κατηχήτρια και εκπαιδευτικός, η οποία παρουσίασε με μεστό και εύληπτο λόγο τις σκέψεις της πάνω στο κεντρικό θέμα της συνάντησης που είχε ως θέμα: «Ποιμαντική της νεότητας και της οικογένειας σε μια κοινωνία που αλλάζει, σε μια ενορία που οφείλει να μεταμορφώνει», …
Ακολούθησε ένας γόνιμος διάλογος και συμπροβληματισμός με τους συμμετέχοντες Ιερείς και τα στελέχη της Νεότητας, τον οποίο συντόνισε ο Πρωτοπρ. π. Χριστόδουλος Μπίθας, Προϊστάμενος και Ιερέας Νεότητος της ενορίας των Ταξιαρχών Μοσχάτου και ο οποίος επιλόγησε τη συνάντηση με τις πολύ σημαντικές παρατηρήσεις του για τον τρόπο προσέγγισης του σύγχρονου γονέα και παιδιού, μέσα από την αγάπη, τον σεβασμό και την ιδιαίτερη προσοχή και διάκριση!
Η ενορία φρόντισε για ένα πλούσιο κέρασμα προς όλους, ενώ το Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας διένειμε βιβλία στους συμμετέχοντες, προς ευλογία και καταρτισμό τους. Ευχές για ένα καλό υπόλοιπο Μ. Τεσσαρακοστής συνόδευαν τον αποχαιρετισμό και ευχαριστίες για αυτή την όμορφη ευκαιρία κατάθεσης καρδιάς και διαλόγου!