Σεμινάριο Επιμόρφωσης Κατηχητών/τριών με θέμα: «Προσέγγιση στη Θρησκειολογία»

Με τη Χάρη του Θεού και την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β’ ξεκίνησε τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου το Σεμινάριο Επιμόρφωσης Κατηχητών- τριών με κεντρικό θέμα: «Προσέγγιση στη Θρησκειολογία». Το Σεμινάριο Επιμόρφωσης συνδιοργανώνεται από το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και το Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, και οι εισηγήσεις πραγματοποιούνται στην αίθουσα Σεμιναρίων του Ι.Π.Ε. στην Πλάκα, κάθε δεύτερη Δευτέρα μέχρι και την 1η Απριλίου. Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο Διευθυντής του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας Ι.Α.Α., Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Συμεών Βενετσιάνος.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών και Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Συμεών τέλεσε τον Αγιασμό έναρξης και στη συνέχεια με ενθουσιώδη χαρά καλωσόρισε και χαιρέτησε τους 55 συμμετέχοντες Κατηχητές-τριες, επισημαίνοντας τη σημαντικότητα του Θεάρεστου έργου που επιτελούν και τονίζοντας παράλληλα πόσο απαραίτητη είναι η επιμόρφωση και η κατάρτιση σε θέματα που άπτονται της ποιμαντικής της νεότητας.

Τον Αγιασμό ακολούθησε η πρώτη σεμιναριακή εισήγηση με θέμα: «Εισαγωγή στη θρησκειολογία: οι έννοιες ιερό και θρησκεία», με ομιλητή τον Πρωτ. π.  Αντώνιο Καλλιγέρη, (Διευθυντή Διεύθυνσης Ποιμαντικής Γάμου και Οικογένειας Ι.Α.Α.- Εκπαιδευτικό), ο οποίος ανέπτυξε με πολύ εύληπτο και βιωματικό τρόπο το θέμα της διάκρισης των εννοιών ιερό, άγιο, πίστη, θρησκεία, αλήθεια, ενώ παράλληλα παρουσίασε σύγχρονες έρευνες για τη σημασία του θρησκευτικού συναισθήματος και της αναζήτησης νοήματος στη ζωή στους σύγχρονους νέους.

Τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συν Θεώ η δεύτερη σεμιναριακή εισήγηση με θέμα: «Ιουδαϊσμός» από τονκ. Δημήτριο Παναγιωτόπουλο, Δρ. Θεολογίας  – Εκπαιδευτικό.