Πρόσφατες δραστηριότητες στις νεανικές συνάξεις του Ι. Ναού Μεταμορφώσεως Καλλιθέας

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΣΩΤΗΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Νεανικές Κατηχητικές Συντροφιές

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΑΣ

[fancygallery id=”19″ album=”15″]

Μικρές καρδιές σε…μεγάλη προσευχή

Με ευκαιρία τη λειτουργική περίοδο της Μεγάλης Σαρακοστής προσπαθήσαμε και φέτος –όπως άλλωστε και όλες τις χρονιές- οι κατηχητικές μας συντροφιές να μην λειτουργούν ως σχολεία αλλ΄ ως αφορμή εμπειρικής σχέσης των παιδιών με τη ζωή της Εκκλησίας. Κάθε Τρίτη απόγευμα πολλές μικρές καρδούλες συνάζονταν εκκλησιαστικά και ψελλίζοντας απόδειπνο το μεγάλο σε ιλαρό φως των καντηλιών μάθαιναν να προσεύχονται.

 

Για την κάθαρση της καρδιάς και τη μετάληψη της Ζωής…

Την παραμονή του Λαζάρου καταθέσαμε στα πόδια του πνευματικού μας τις αστοχίες και τα λάθη της ζωής μας και διψάσαμε τη Ζωή. Την επόμενη μέρα λειτουργηθήκαμε στο γεγονός της Ανάστασης του Λαζάρου και προϊδεασθήκαμε για την κοινή ανάσταση όλων μας, κοινωνώντας την ίδια τη Ζωή, το Σώμα και το Αίμα του Χριστού μας. Κατόπιν πήραμε το ωραίο νηστίσιμο πρωινό που είχαν ετοιμάσει οι κατηχητές μας και το μεσημεράκι διοργανώσαμε εργαστήρι ζαχαροπλαστικής. Ζυμώσαμε και ψήσαμε τα παραδοσιακά «Λαζαράκια», κατασκευάζοντας οι ίδιοι και τα μικρά καλαθάκια μας, με τα οποία –ανθοστολισμένα και γεμάτα- τα μικρά παιδιά περιέρχονταν τις γειτονιές των χωριών ψέλνοντας τα κάλαντα του Λαζάρου.

 

Έτσι να λάμπει και η ζωή μας…

Προσπαθήσαμε και φέτος, όπως και κάθε χρονιά άλλωστε, να μην είναι η πασχαλινή λαμπάδα μας προϊόν εμπορευματοποίησης και φτηνής τυποποίησης. Συγκεντρωθήκαμε τη Μ. Τρίτη το μεσημέρι με τα παιδιά στο πνευματικό μας κέντρο και δημιουργήσαμε, ο καθένας με τον δικό του ευφάνταστο τρόπο, την αναστάσιμη λαμπάδα μας. Χρησιμοποιήσαμε ξύλινες κατασκευές, αφρώδη υλικά, κορδέλες πολύχρωμες και ζωγραφική για να ντύσουμε το κερί με το οποίο θα ακουμπήσουμε το αναστάσιμο φως, κάνοντας μία ευχή: με αναστάσιμο Φως να λάμπει ολάκερη η ζωή μας…