«Στου Παραδείσου το περιβόλι»

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ «ΣΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ» π. Γεωργίου Χριστοδούλου

Στο κατάμεστο πνευματικό κέντρο του Ι.Ν. Αγ. Σοφίας Ν. Ψυχικού, πραγματοποιήθηκε η κεντρική παρουσίαση του νέου βιβλίου του Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου Γεωργίου Χριστοδούλου με τίτλο «Στου Παραδείσου το περιβόλι» από τις εκδόσεις Σαΐτη. Το βιβλίο παρουσίασαν ο Αιδεσιμολ. Πρωτ. Σταμάτης Σκλήρης (ιατρός, θεολόγος, αγιογράφος), ο Αιδεσιμολ. Πρωτ. Δημήτριος Κουτσούρης (καθηγητής της Α.Ε.Α.Α.) και η κα Μαρία Νασοπούλου (αγιογράφος και εικονογράφος του βιβλίου), ενώ τον συντονισμό είχε η πρεσβυτέρα Δήμητρα Γκούτη-Τσιαμπόκαλου.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Νεκτάριος Τσολίδης, Αρχιερατικός Επίτροπος της ΙΗ’ Αρχιερατικής Περιφερείας Φιλοθέης/Ψυχικού & Παπάγου, ο οποίος εκπροσώπησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο Β’ και μετέφερε τις άγιες ευχές του για το νέο βιβλίο.

Οι ομιλητές παρουσιάζοντας το νέο βιβλίο του π. Γεωργίου Χριστοδούλου, έκαναν εκτεταμένες αναφορές σε λόγια των αγίων πατέρων της Εκκλησίας μας σχετικά με τη Βασιλεία των Ουρανών. Τόνισαν τη σπουδαιότητα της κατηχήσεως των νέων από την Εκκλησία και τους γονείς πάνω στο θέμα της μέλλουσας ζωής και ευχήθηκαν να ακολουθήσουν και άλλοι ιερείς το συγγραφικό μονοπάτι της ποιμαντικής διακονίας. Στη συνέχεια λαμβάνοντας το λόγο ο π. Γεώργιος Χριστοδούλου, συγγραφέας του νέου βιβλίου «Στου Παραδείσου το περιβόλι», εξέφρασε την αγωνία του για το μέλλον των νέων, λέγοντας πως στην εποχή μας τα παιδιά μεγαλώνουν μαθαίνοντας να ζητούν και να αποκτούν μόνο υλικά αγαθά μιας και συχνά ούτε οι γονείς φροντίζουν για την κατάσταση της ψυχής τους. Τέλος, αφού ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους, τους συντελεστές και τους πνευματικούς συμβούλους του βιβλίου (πατέρες από το Άγιον Όρος και την αδελφότητα της Ι. Μονής Αγ. Ιεροθέου & Παναγίας Κυπαρισσιωτίσσης Μεγάρων), ζήτησε τις προσευχές όλων για την τόσο δύσκολη – μα και τόσο όμορφη – ποιμαντική διακονία των νέων.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν μεταξύ άλλων, ο Διευθυντής του Ιδρύματος Νεότητος & Οικογενείας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Πανοσιολ. Αρχιμ. Συμεών Βενετσιάνος, ο Αιδεσιμολ. Πρωτ. Αντώνιος Καλλιγέρης, διευθυντής της ποιμαντικής Γάμου & Οικογενείας της Ι.Α.Α, ιερείς, η ερίτιμη κα Νταίζη Κωνστάν εκπροσωπώντας τις δημοτικές αρχές, ο εκδότης του βιβλίου κος Ιωάννης Σαΐτης, εκπαιδευτικοί και πολλοί εκλεκτοί φίλοι του βιβλίου.

Τα παιδιά, αφού παρακολούθησαν το πρώτο μέρος της παρουσίασης, είχαν την ευκαιρία στη συνέχεια να απασχοληθούν στο Νεανικό Κέντρο του Ναού, ενώ η εικονογράφος του βιβλίου κα Μαρία Νασοπούλου δίδαξε στους μικρούς φίλους τα πρώτα βήματα της τέχνης της ζωγραφικής.

[fancygallery id=”21″ album=”381″]