Πασχαλινή Κατασκήνωση στην ενορία Αγίας Σοφίας Ν. Ψυχικού

Ολοκληρώθηκε με τη βοήθεια του Θεού το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Κατασκήνωση στην Πόλη το Πάσχα” του Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας Ν.Ψυχικού.

Στόχος μας ήταν να μυηθούν τα παιδιά στα σωτήρια γεγονότα της Μεγάλης Εβδομάδας και της Αναστάσεως με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο καθώς και να γνωρίσουν την ελληνική πασχαλινή παράδοση.

Το πρόγραμμα της κατασκήνωσης:

Την πρώτη μέρα της κατασκήνωσης συγκεντρωθήκαμε νωρίς στο Νεανικό Κέντρο του Ιερού Ναού για πρωινό και γνωριμία με τα στελέχη. Χωριστήκαμε σε ομάδες, οι οποίες πήραν ονόματα από στοιχεία που συναντάμε στα ελληνικά πασχαλινά έθιμα. Ύστερα τελέστηκε ο Αγιασμός της Κατάσκηνωσης, στον Ιερό Ναό από τον υπεύθυνο ιερέα του εκπαιδευτικού προγράμματος π.Γεώργιο Χριστοδούλου.

Ύστερα ακολούθησε παιχνίδι γνωριμίας μεταξύ των παιδιών στον αύλειο χώρο της εκκλησίας και αγιογραφικό από την Ναταλία με θέμα “Η Ζωή του Πάγκαλου Ιωσήφ”.

Έφτασε η ώρα για την εξόρμηση στο πάρκο Γκίκα, όπου τα παιδιά επιδόθηκαν σε αθλοπαιδιές.

Επιστρέφοντας στον Ναό, τα παιδιά γευμάτισαν και παρακολούθησαν ταινία σχετικά με τη ζωή της Αγίας Χρυσής. Η μέρα έκλεισε με τις βραβεύσεις των παιδιών που τερμάτισαν επιτυχώς όλες τις δοκιμασίες του παιχνιδιού (με μετάλλιο και γλειφιτζούρια).

Η δεύτερη και τελευταία μέρα του προγράμματος ξεκίνησε με προσευχή και έπαρση της ελληνικής σημαίας που συνοδευόταν με τον εθνικό ύμνο. Η ομάδα αγάπης προσέφερε πρωινό στα παιδιά και ο Γιώργος παρέδωσε στα παιδιά το αγιογραφικό της ημέρας με θέμα την ανάσταση του Χριστού. Η Δέσποινα και ο Μανώλης διασκέδασαν τα παιδιά, μαθαίνοντας τους όμορφα τραγούδια. Η ώρα του παιχνιδιού έφτασε…Παιχνίδι κρυμμένων αυγών! Τα παιδιά κλήθηκαν να συμμετάσχουν σε δοκιμασίες, όπου με την επιτυχή ολοκλήρωσή τους, τους δινόταν ένας γρίφος που καλούσαν να λύσουν για να βρουν που βρίσκονται τα αυγά στο χώρου του Ιερού Ναού! Με το πέρας της δοκιμασίας τα παιδιά γευμάτισαν και δημιούργησαν μια αναμνηστική πασχαλιάτικη κατασκευή.

Στο τέλος του προγράμματος επιφυλασσόταν στα παιδιά μια όμορφη και πολύ γλυκιά έκπληξη. Ο π. Γεώργιος είχε ετοιμάσει στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας ένα παιχνίδι με γρίφους τους οποίους τα παιδιά καλούνταν να βρουν και να πάνε να βρουν το αντίστοιχο μέρος που περιγραφόταν απ’ αυτούς, στο οποίο και τους περίμεναν πολλά γλυκίσματα.

Τέλος, βγάλαμε αναμνηστικές φωτογραφίες και ανταλλάξαμε ευχές για Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!