Δυναμικά ξεκίνησε το “Παιδικό Θεολογικό Εργαστήρι”

ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ
Ι.Ν. ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ Ν. ΨΥΧΙΚΟΥ

Εγκαινιάστηκε με τη χάρη του Θεού το πρωτότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Παιδικό Θεολογικό Εργαστήρι” στον ΙερόΝαό Αγίας Σοφίας Νέου Ψυχικού. Ο υπεύθυνος του προγράμματος Πρωτ. Γεώργιος Χριστοδούλου και η υπεύθυνη των θεματικών εργαστηρίων κα Μαρία Καλύβα, μετά την ακολουθία του αγιασμού καλωσόρισαν τους γονείς και τα παιδιά και παρουσίασαν το νέο Κατηχητικό-Εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Στη συνέχεια τα παιδιά γεύτηκαν ένα δείγμα από τα μαθήματα που θα ακολουθήσουν συμμετέχοντας σε όμορφες δραστηριότητες με παιχνίδι και χειροτεχνία με θέμα τη Δημιουργία του Κόσμου.

Το Π.Θ.Ε θα λειτουργεί κάθε Δευτέρα 16:00-18:00 στο Νεανικό Κέντρο του Ι.Ν. Αγίας Σοφίας Ν. Ψυχικού για παιδιά δημοτικού και πρώτης γυμνασίου. Παιδιά άλλων ενοριών θα γίνονται δεκτά με πολλή αγάπη.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

210 6776868

[email protected]

***

Λίγα λόγια για το Π.Θ.Ε

Η ποιμαντική μέριμνα της Εκκλησίας μας για τα παιδιά, εξελίσσεται διαρκώς έτσι ώστε να αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση και κίνδυνογια την ασφαλή πορεία τους προς τη γνώση που οδηγεί στην Αληθινή Ζωή, τον Χριστό.

Η Νεανική μας Εστία προχώρησε τον τομέα της κατηχήσεωςένα βήμα παραπέρα χρησιμοποιώντας σύγχρονες μεθόδους παιδαγωγικής, προκειμένου τα παιδιά να λαμβάνουν ευχάριστα τη γνώση κατά τη διαδικασίατης διδασκαλίας.

Στόχος του προγράμματος είναι να αποκτήσουν τα παιδιά μια σφαιρική εικόνα για την Εκκλησία. Να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι και το κυριότερο, καλοί χριστιανοί.

Ένα δίωρο μάθημα ενδεικτικά θα περιλαμβάνει:
1.15’ εισήγηση μαθήματος
2.20’ εισαγωγή σε κάποιον τομέα πολιτισμικού ενδιαφέροντος ή της Εκκλησιαστικής ζωής(π.χ. Βυζαντινή Μουσική, Αγιογραφία, παραδοσιακοί χοροί κτλ.)
3.20’ προβολή ταινίας
4.5’ διάλειμμα
5.60’ Θεματικό Εργαστήρι – Θεματική Ψυχαγωγία

Το «Παιδικό Θεολογικό Εργαστήρι» θα επισκέπτονται διακεκριμένοι ιερείς και συγγραφείς θεολογικών βιβλίων καθώς και φορείς που συμβάλλουν στο καλό της κοινωνίας.

Το Π.Θ.Ε θα κάνει τακτικές εξορμήσεις για τις οποίες θα ενημερώνονται οι γονείς νωρίτερα από την προγραμματισμένη ημερομηνία.