Παρουσίαση κατηχητικού βοηθήματος ”Μαθαίνω για την Ορθόδοξη πίστη”

0-par

Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε το βιβλίο – κατηχητικό βοήθημα «Μαθαίνω για την Ορθόδοξη Πίστη» στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Θησείου την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013 υπό την αιγίδα του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Το βιβλίο, που έχει εκδοθεί με τη χορηγία της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου και έχει επιμεληθεί ο θεολόγος εκπαιδευτικός Ανδρέας Καρίβαλης, είναι αφιερωμένο στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλο, έναν Ιεράρχη που αναλώνεται στο ιερό έργο της Κατήχησης και διετέλεσε και γραμματεύς της Συνοδικής επιτροπής Νεότητος.

Για τον τιμώμενο Ιεράρχη μίλησε στην εκδήλωση ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, ενώ το βιβλίο παρουσίασαν ο πρωτοπρεσβύτερος Αντώνιος Καλλιγέρης, Διευθυντής Ποιμαντικής και Οικογένειας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου, εκπρόσωπος της ιστοσελίδας katixitiko.gr και ο Δημήτριος Ριζούλης, δημοσιογράφος του Ραδιοφωνικού σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Την εκδήλωση χαιρέτησε εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρ. Συμεών Βολιώτης, ο οποίος μετέφερε τις ευχές και τις ευλογίες του Μακαριωτάτου, και επιλόγησε ο Διευθυντής του Γραφείου Νεότητος, Αρχιμανδρ. Συμεών Βενετσιάνος.

Αμέσως μετά ο Μητροπολίτης Σισανίου κ. Παύλος ευχαριστώντας τον κόσμο, υπέγραψε σε όλους το νέο βιβλίο που του αφιερώθηκε.

Στις 125 σελίδες του βιβλίου και μέσα από 25 κατηχητικές ενότητες, παρουσιάζεται το Σύμβολο της Πίστεως.

Με κείμενα και εικόνες από την ζωή της Εκκλησίας και τους Αγίους Της, γίνονται εύληπτα και αντιληπτά από τα παιδιά τα αντικείμενα κατήχησης.

Στο δεύτερο μέρος του περιλαμβάνει, ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής, κρυπτόλεξα, αντιστοιχίσεις, ζωγραφική, που προκαλούν την μάθηση, μέσα από ευχάριστες για τα παιδιά επιλογές.

 

Φωτογραφίες του Γιώργου Φερδή, από το romfea.gr
[fancygallery id=”19″ album=”82″]