Πέρασμα… διαδικτυακή εκπομπή για όλους

Πέρασμα…
όταν η οθόνη γίνεται τόπος συνάντησης.
Διάλογοι σε καιρούς αποκλεισμού

To Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών ετοιμάζει και παρουσιάζει κάθε Τετάρτη βράδυ, 9.00-11.00 μ.μ. τη διαδικτυακή εκπομπή, με τον τίτλο «Πέρασμα… όταν η οθόνη γίνεται τόπος συνάντησης».

Η εκπομπή απευθύνεται στους σεβαστούς Ιερείς μας, στους Κατηχητές και τις Κατηχήτριες και σε όλους τους εκλεκτούς συνεργάτες του ποιμαντικού νεανικού μας έργου, και ακόμη απευθύνεται σε νέους γονείς, φοιτητές, επιστήμονες, μαθητές Λυκείου και κάθε ενδιαφερόμενο, καθώς περιλαμβάνει ευρύτητα θεμάτων, προσπαθώντας να καλύψει πολλούς τομείς της επικαιρότητας, της ορθόδοξης πνευματικότητας και του εκκλησιαστικού μας βίου.

Μπορείτε φυσικά να ενημερώσετε όποιον ενδιαφέρεται για ένα διαφορετικό άκουσμα σε καιρούς οριακούς, ένα γόνιμο προβληματισμό και ωφέλεια πνευματική, χωρίς βέβαια αδιαφορία για τη μεγάλη δοκιμασία που υφίσταται ο λαός μας και ολόκληρος ο πλανήτης.

Αυτή την Τέταρτη 29 Απριλίου η εκπομπή θα έχει ως κέντρο αναφοράς της το κορυφαίο γεγονός της Αναστάσεως του Χριστού και τις συνέπειές του στον άνθρωπο.

Στην εκπομπή θα φιλοξενηθούν:
• ο π. Αλέξανδρος Καρυώτογλου, συντ. Εκπαιδευτικός – Συγγραφέας, σε μία προσπάθεια προσέγγισης και «ερμηνείας» του γεγονότος της Αναστάσεως και της σχέσης πίστης και αμφιβολίας,
• ο π. Χριστόδουλος Μπίθας, Θεολόγος – Συγγραφέας, Εφημέριος στο Ναό Ταξιαρχών Μοσχάτου, με τον οποίο συζητούμε, με αφορμή την Κυριακή του Θωμά και τη σχέση πίστης και αμφιβολίας, το γεγονός της Ανάστασης και των «αποκαλυπτικών» θεωριών (ψεοδοπροφητείες, φόβοι, συνομωσιολογία κλπ)
• η κα. Δέσποινα Ζαμάνη-Κόλλια, Θεολόγος –Εκπαιδευτικός, αναφορικά με τα πρόσωπα των Μυροφόρων αλλά και των άλλων γυναικείων μορφών της μεγάλης Εβδομάδας και γενικότερα της παρουσίας των γυναικών στη ζωή της Εκκλησίας

Επίσης θα παρακολουθήσουμε, σε σύντομα βίντεο, την Ανάσταση στην Ιερά Μονή Ιβήρων του Αγίου Όρους καθώς και χορό Αγιορειτών Μοναχών να ψάλουν το αργό «Χριστός ανέστη».

Τέλος, θα ακούσουμε τα γεγονότα της Ανάστασης και όσα επακολούθησαν, όπως διασώζονται στα τέσσερα Ευαγγέλια της Εκκλησίας μας.

Πληκτρολογώντας «Πέρασμα –Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας» μπορείτε εύκολα να βρείτε το σχετικό link.

Σας περιμένουμε να συναντηθούμε διαδικτυακά!