Εκδήλωση με θέμα «Αναζητώντας τη Ζωή μέσα από την απώλεια»

 

Με τη χάρη του Θεού και τη σεπτή ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β’, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση που διοργάνωσε η Νεανική Εστία του Ι.Ν. Αγ. Σοφίας Ν. Ψυχικού, υπό την αιγίδα της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Γάμου, Οικογένειας, Προστασίας Παιδιού και Δημογραφικού προβλήματος και της Διεύθυνσης Ποιμαντικής Γάμου και Οικογενείας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με θέμα «Αναζητώντας τη Ζωή μέσα από την απώλεια».

Συγκλονισμένοι αλλά και με δάκρυα στα μάτια παρακολούθησαν από κοντά κάτοικοι των Αθηνών τους τρεις εκλεκτούς προσκεκλημένους κατά τη διάρκεια των ομιλιών τους.

Η κ. Μπούρη Μαρία παιδίατρος- ΠΕΔΥ-1η ΥΠΕ Αττικής, ανέπτυξε την ομιλία της συνδέοντας την πνευματικότητα με την επιστήμη, ορμώμενη από τη φράση του Αγίου Γρηγορίου Νύσσης «Προς Ιέριον», περί των προ ώρας αναρπαζομένων νηπίων – Όταν «η γένεσις τω θανάτω συνάπτεται»: σκέψεις γύρω από την περιγεννητική απώλεια.

 

Η κ. Ιωάννα Σκαρλάτου Συγγραφέας-Θεολόγος, ανέφερε συγκλονιστικές ιστορίες μέσα από αληθινές μαρτυρίες ανθρώπων που βίωσαν την απώλεια του αγέννητου παιδιού τους, τα οποία και καταγράφονται στο καινούργιο της βιβλίο «Τα μωρά της λίμνης» των εκδόσεων ΣαΪτη, του οποίου η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε επίσημα κατά τη διάρκεια της εκδηλώσεως.

Με κομμένη κυριολεκτικά την ανάσα, παρακολούθησαν οι παρευρισκόμενοι τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλο, ο οποίος αναφέρθηκε σε αληθινά γεγονότα και περιστατικά. Ο Σεβασμιώτατος επέκρινε αυστηρά κάθε εσκεμμένη προσπάθεια αφαίρεσης ζωής αγέννητων παιδιών και τόνισε το μεγάλο πνευματικό και εκπαιδευτικό κενό που υπάρχει στον κόσμο και την πατρίδα μας. Συμβούλεψε όλες τις νέες κοπέλες να διαβάσουν το βιβλίο, όσο σκληρό κι αν είναι, όμως εκεί αποτυπώνεται η πραγματικότητα και φαίνεται παράλληλα το μεγαλείο του Θεού που χαρίζει σε όλους το βάλσαμο της παρηγοριάς και της ελπίδας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β’, Πανοσιολ. Αρχιμ. πατήρ Νεκτάριος Τσολίδης (Αρχ. Επίτροπος της ΙΗ’ Αρχ. Περιφερείας), Iερείς, ιατροί, εκπαιδευτικοί, οι διευθυντές των λυκείων της Φιλοθέης και του Νέου Ψυχικού, τοπικοί φορείς και κυρίως άνθρωποι που βίωσαν την περιγεννητική απώλεια στη ζωή τους. Την εκδήλωση συντόνισε ο Αιδεσιμολ. Πρωτ. πατήρ Γεώργιος Χριστοδούλου.