Ολοκληρώθηκε το Σεμινάριο επιμόρφωσης Στελεχών νεότητος

Τη Δευτέρα 9 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η δωδέκατη διαδικτυακή συνάντηση του Σεμιναρίου Επιμόρφωσης Κατηχητών- τριών, που συνδιοργανώνει το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με το Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας Ι.Α.Α, με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερωνύμου Β΄.
Οι συμμετέχοντες Ιερείς Νεότητος και Κατηχητές είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις γραπτές εργασίες που εκπόνησαν στα πλαίσια των σεμιναριακών συναντήσεων του φετινού κύκλου. Η θεματολογία των εργασιών αντλήθηκε από τα θέματα των εισηγήσεων και έτσι εκπονήθηκαν σχέδια κατηχητικών μαθημάτων αναπτύσσοντας την έννοια των Ιερών Μυστηρίων, τους Μακαρισμούς, τις Παραβολές του Χριστού, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ασθένεια και τον πόνο, την ιερότητα του ανθρώπινου προσώπου και ευρύτερα ζητήματα βιοηθικής.
Στο τέλος κάθε παρουσίασης, ο Διευθυντής του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας Ι.Α.Α., Αρχιμανδρίτης π. Συμεών Βενετσιάνος, σχολίαζε και επεσήμανε τα πιο σημαντικά στοιχεία αυτής. Κλείνοντας την τελευταία για φέτος συνάντηση ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες Ιερείς Νεότητος και Κατηχητές, που συνδέονταν διαδικτυκά από διάφορες περιοχές της Ελλάδας αλλά και από Ι. Μητροπόλεις του Εξωτερικού και με αμείωτο ενδιαφέρον παρακολούθησαν το σεμιναριακό κύκλο! Ο π. Συμεών ευχήθηκε καλή συνέχεια στο ενοριακό και ποιμαντικό έργο και μετέφερε τις θερμές ευχαριστίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. Ιερωνύμου Β΄ προς όλους τους εισηγητές, τους συμμετέχοντες και τους συνεργάτες του Ιδρύματος Νεότητος!