Οι Άγιοι του 20ου αιώνα μιλούν στους νέους του 21ου αιώνα

neoiΗ αγιότητα είναι διαχρονικό γνώρισμα της Εκκλησίας μας και φανέρωση της συνεχούς φροντίδας του Θεού για Αυτή. Οι Άγιοι υπήρχαν ανέκαθεν στη ζωή της Εκκλησίας και, με διαφορετικές συνθήκες, εξακολουθούν να υπάρχουν ως τις μέρες μας. Οι τελευταίοι, μάλιστα, αποτελούν πηγή έμπνευσης για το θέμα του φετινού καλλιτεχνικού διαγωνισμού των κατηχητικών συντροφιών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών καθώς θεωρούμε ότι γνωρίζουμε ελάχιστα για αυτούς. Πιό συγκεκριμένα, το ακριβές θέμα είναι: «Οι Άγιοι του 20ου αιώνα μιλούν στους νέους του 21ου αιώνα».

Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τους συγκεκριμένους Αγίους και να έλθουν σε επαφή με το έργο και τη διδασκαλία τους. Οι συμμετοχές μπορούν να είναι ατομικές ή ομαδικές, να έχουν τη μορφή τραγουδιού, ποιήματος, λογοτεχνικού κειμένου ή ζωγραφικής, ενώ, αναλόγως των συμμετοχών, θα υπάρξουν τα αντίστοιχα βραβεία.

Τα έργα που θα παραχθούν θα παρουσιασθούν σε ειδική εκδήλωση του Γραφείου Νεότητος και πρέπει να παραδοθούν μέχρι τις 13 Μαρτίου 2015.

Για διευκρινήσεις και περαιτέρω συνεργασία μπορείτε να απευθύνεστε στο Γραφείο Νεότητος και συγκεκριμένα στον κ. Γαβριήλ Κακάρογλου (τηλ. 213 0184436).

 

agioseygenios