Αφηγηματικό εργαστήρι για παιδιά – βραβεύσεις του καλλιτεχνικού διαγωνισμού

DSC07843Μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Απριλίου 2015 το πρωί στο ενοριακό Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ναού  Αγ. Τριάδος Χολαργού.  Σε ένα πρωτότυπο αφηγηματικό εργαστήρι για παιδιά Δημοτικού –και όχι μόνο- η αγαπητή συγγραφέας Άννα Ιακώβου αφηγήθηκε τη συγκλονιστική ζωή του νεοφανούς Αγίου  του 20ου αιώνα Γεωργίου Καρσλίδη. Η συγγραφέας –που έχει γράψει το ομώνυμο βιβλίο για παιδιά- παρουσίασε με τρόπο πολύ γλαφυρό ιδιαίτερα τα παιδικά χρόνια του Αγίου στον Πόντο και τη Γεωργία, και για πολύ μεγάλη διάρκεια κέρδισε το αμείωτο ενδιαφέρον των παιδιών αλλά και των γονέων και των Κατηχητών, που την παρακολουθούσαν.

Η μορφή του Αγίου ταπεινή και ανδρεία, γεμάτη αυστηρότητα για τον εαυτό του και επιείκεια για τους άλλους. Η ζωή του μια συγκλονιστική περιπέτεια που ξεκινά στην Αργυρούπολη του Πόντου και συνεχίζεται στην Αρμενία και στις παγωμένες κορφές του Καυκάσου. Από εκεί το μικρό παιδί από τον Πόντο βρίσκεται στην Τιφλίδα της Γεωργίας, όπου αργότερα γίνεται και η μοναχική του κουρά. Ακολουθεί η φυλακή, τα βασανιστήρια, η θανατική εκτέλεση από την οποία σώζεται θαυματουργικά. Φθάνει τελικά στην περιοχή της Δράμας όπου ιδρύει το περίφημο σήμερα μοναστήρι της Σίψας και γίνεται ο πατέρας, ο παρηγορητής και ο πνευματικός οδηγός των κατατρεγμένων προσφύγων της περιοχής.DSC07841

Στο τέλος η συγγραφέας συνομίλησε με τα παιδιά και υπέγραψε στα βιβλία των.

Μετά το τέλος του εργαστηρίου πραγματοποιήθηκαν οι βραβεύσεις του καλλιτεχνικού διαγωνισμού, που είχε προκηρύξει για την ιεραποστολική χρονιά 2015-2015 το Γραφείο νεότητος με θέμα «Οι Άγιοι του 20ου αιώνα μιλούν στα παιδιά και τους νέους του 21ου αιώνα».

Τα παιδιά που βραβεύτηκαν καλούσε ο Διευθυντής του Γραφείου Νεότητος π. Συμεών Βενετσιάνος –ο οποίος μετέφερε σε μικρούς και μεγάλους τους πατρικούς χαιρετισμούς του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας κ. Ιερωνύμου- και τις δωροεπιταγές για προμήθεια παιχνιδιών και βιβλίων έδιναν ο π. Νικόλαος Σιάτος, αρχιερατικός επίτροπος της 20ης αρχιεπισκοπικής περιφέρειας και ο π. Πέτρος Κανναβός, ιερεύς νεότητος της ενορίας Αγ. Τριάδος Χολαργού.

Συγκεκριμένα βραβεύτηκαν:

[fancygallery id=”1″ album=”182″]

 

ΑΤΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑ

 

ΠΡΟΚΑΤΩΤΕΡΟ (Προνήπιο & Νήπιο)

Την 1η θέση (δωροεπιταγή 50 Ευρώ) έλαβε η Δήμητρα Μπουρούση από τον Ι. Ναό Αγίων Πάντων Καλλιθέας.
Την 2η θέση (δωροεπιταγή 40 Ευρώ) έλαβε ο Χρήστος Εφορακόπουλος από τον Ι.Ν. Προφ. Ηλία Παγκρατίου.
Στην 3η θέση (δωροεπιταγή 30 Ευρώ) έλαβε ο Ιάκωβος Χρονόπουλος από τον Ι. Ν. Αγ. Ανδρέα Αγ. Παρασκευής.

 

ΚΑΤΩΤΕΡΟ (Α & Β Δημοτικού)

 Την 1η θέση (δωροεπιταγή 50 Ευρώ) έλαβε ο Φίλιππος Ρομποτής από τον Ι.Ν. Αγίων Πάντων Καλλιθέας.
Την 2η θέση (δωροεπιταγή 40 Ευρώ) έλαβε η Σεπφώρα Μάντικα από τον Ι.Ν. Ναό Αγ. Ανδρέα Αγ. Παρασκευής.
Στην 3η θέση (δωροεπιταγή 30 Ευρώ) έλαβε ο Γιώργος Παλιούρας από τον Ι.Ν. Αγ. Πάντων Καλλιθέας.

 

ΚΑΤΩΤΕΡΟ (Γ έως Στ Δημοτικού)

Την 1η θέση (δωροεπιταγή 50 Ευρώ) έλαβε η Ελένη Σιδηροπούλου από τον Ι. Ν. Αγίων Πάντων Καλλιθέας.
Την 2η θέση (δωροεπιταγή 40 Ευρώ) έλαβε η Τζούλια Παππά από τον Ι. Ναό Προφήτη Ηλία Παγκρατίου.
Στην 3η θέση (δωροεπιταγή 30 Ευρώ) έλαβε ο Εφραίμ –Βασίλειος Παπαλόπουλος από τον Ι. Ν. Προφ. Ηλία Παγκρατίου.

 

ΜΕΣΟ (Α έως Γ Γυμνασίου)

Την 1η θέση (δωροεπιταγή 50 Ευρώ) έλαβε η Ειρήνη Μπαταργιά από τον Ι.Ν. Αγ. Ανδρέα Αγ. Παρασκευής.
Την 2η θέση (δωροεπιταγή 40 Ευρώ) έλαβε η Μαρκέλλα Μάντικα από τον Ι. Ναό Αγ. Ανδρέα Αγ. Παρασκευής.
Στην 3η θέση έχουμε την Αμαλία Ιμπραχήμ (δωροεπιταγή 30 Ευρώ) από τον Ι.Ν. Παναγίας Θεοτόκου Βουλιαγμένης και τον Παναγιώτη Κροντήρα (δωροεπιταγή 30 Ευρώ) από τον Ι. Ν. Αγ. Γεωργίου Χαλανδρίου.

 

ΕΙΔΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η κατηχητική συντροφιά του Ι. Ν.  Αγίου Στυλιανού Γκύζη έλαβε τη δωροεπιταγή των 40 Ευρώ για τη δημιουργία ψηφιακού δίσκου CD από τα παιδιά του κατώτερου, Ιωάννα Καραθανάση και Κλεοπάτρα Μπουκουβάλα.

Η κατηχητική συντροφιά του Ι. Ν.  Αγίου Θεράποντος Ζωγράφου έλαβε τη δωροεπιταγή των 40 Ευρώ για τη σύνθεση ποιήματος από την Όλγα Γιαννούκου.

 

ΟΜΑΔΙΚΑ ΕΡΓΑ

ΟΜΑΔΙΚΟ ΚΑΤΩΤΕΡΟDSC07837

Την 1η θέση (δωροεπιταγή 50 Ευρώ) έλαβε η ομαδική ζωγραφιά από τον. Ι.Ν. Προφ. Ηλία Παγκρατίου. ( Νικηφοράτου Φανή, Ζαγγανάς Χρήστος, Ζαγγανάς Μάριος, Τζανάκης Χρυσοβαλάντης, Κεφάλογλου Κλειώ, Ντάφα Μαρκέλλα, Προκοπίου Γιώργος, Προκοπίου Λυδία, Κανελοπούλου Κέλυ, Δεμιρτζόγλου Σπύρος, Κανελοπούλου Νάνσυ, Ζαγγανάς Κωνσταντίνος, Αειφάντης Μάριος, Παππά Τζούλια, Γώγου Ιωάννα, Γώγου Εύα, Ζαφειροπούλου Αθανασία, Ζαγγανάς Άγγελος)

Στην 2η θέση (δωροεπιταγή 40 Ευρώ) έχουμε τα ομαδικά κολάζ από τον Ι.Ν. Αγ. Παντελεήμονος Αχαρνών. (Μαυρόφτα Ελένη, Τάδρου Ανδρεάννα, Χρίτσκου Γεωργία, Γκόγκα Ειρήνη, Λοΐζου Μαρία, Πανουσάκη Νίκη, Καραβασίλη Αγγελική, Κορωναίου Νεκταρία, Θεοφανοπούλου Αποστολία, Λόκα Μαρία, Ουπάντζα Μαρία, Μαυρόφτα Καλλιρόη )

Και την 3η θέση (δωροεπιταγή 30 Ευρώ) έχουμε το ομαδικό κολάζ τον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ταύρου. (Ρέλλια Δέσποινα, Βελισσάρη Αργυρώ, Καραγιάννη Μαριάννα, Καραγιάννη Ανδρονίκη)

 

ΟΜΑΔΙΚΟ ΜΕΣΟ

Την 1η θέση (δωροεπιταγή 50 Ευρώ) έλαβε το ομαδικό άλμπουμ από τον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ταύρου. ( Δεληγιάννης Γεώργιος, Λαγός Ανδρέας, Δαύρη Αυγουστίνα, Δαύρης Νικόλαος, Βάρδαλη Ιωάννα, Βελισσάρης Παναγιώτης, Καραΐσκος Παναγιώτης, Δέδε Σοφία, Τροχίδης Νικόλαος, Γασπαράτος Αντώνης, Κοκκίνης Ευθύμης, Σαρατσοπούλου Κυριακή, Ζαμφίρ Ανδρέας, Ζωγράφος Αποστόλης, Τσουτσάνη Μαρίνα, Χέλμη Δέσποινα,  Βοζίκης Γιάννης, Τσουτσάνης Γεώργιος)

Στην 2η θέση (δωροεπιταγή 40 Ευρώ) έχουμε το ομαδικό κολάζ από τον Ι.Ν. Αγ Γεωργίου Ταύρου. ( Κυριακόπουλος Σάββας, Παπαζωγονοπούλου Ζωή, Ραπάτα Πολυξένη, Στολερίου Μόνικα, Νομικός Αλέξανδρος, Στεφανίδου Ευθαλεία, Σκούλικα Μαρία, Μέγκου Αναστασία)

Και την 3η θέση (δωροεπιταγή 30 Ευρώ) έχουμε το ομαδικό κολάζ από τον Ι.Ν. Αγ. Θεράποντος Ζωγράφου. (Σταματάκη Άννα, Ντρέτσα Ερμελίντα, Κατραμάδου Βασιλική- Ειρήνη, Γιανούκου Όλγα , Ρακοπούλου Χριστίνα, Σταμπέλου Αλεξάνδρα)