Νέοι της Ι. Αρχιεπισκοπής στη Ρόδο

Για δεύτερη συνεχή χρονιά το Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με την Μητρόπολη Ρόδου, διοργάνωσε τη συνάντηση-εκδρομή στη Ρόδο για τους φοιτητές, στις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις της Ι. Μητροπόλεως Ρόδου, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα.
Το φοιτητικό πρόγραμμα, αν και περιορισμένο εξαιτίας των μέτρων κατά της πανδημίας, έδωσε τη δυνατότητα στους νέους για κοινή λατρευτική ζωή, πνευματικές συνάξεις, ενώ είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους και να ανταλλάξουν απόψεις, να γνωρίσουν τη Ρόδο, καθώς το πρόγραμμα έδωσε τη δυνατότητα οι νέοι να δουν πολλά αξιοθέατα και να επισκεφτούν πολλά προσκυνήματα. Το πρόγραμμα περιείχε περίπατο στην πόλη της Λίνδου και ξενάγηση στην Ακρόπολη της πόλης, την εκκλησία της Παναγίας Τσαμπίκας, την Ιερά Μονή Παναγίας Φιλερήμου και σε πολλούς άλλους προορισμούς με θέμα τη χριστιανική λατρεία και τα ιστορικά αξιοθέατα της περιοχής. Ωστόσο δεν έλειψαν οι εξορμήσεις σε μαγευτικούς φυσικούς τόπους, όπως τις Επτά Πηγές και το πάρκο των πεταλούδων, με τα οποία οι νέοι ενθουσιάστηκαν.
Τέλος το πρόγραμμα, εκτός από την επικοινωνία των νέων μεταξύ τους αλλά και με νέους από τη Μητρόπολη Ρόδου, είχε επίσης την αφύπνιση των νέων στην πνευματική ζωή με καθημερινές ομιλίες.
Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε με την ευχή και ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας κ. Ιερωνύμου. Ευχόμαστε οι στόχοι να επιτεύχθηκαν και στοχεύουμε σε μελλοντικές δράσεις, που μας άνοιξε η φετινή πρωτοβουλία.
Για αυτά και πολλά ακόμα θα θέλαμε, οι νέοι που συμμετείχαμε σε αυτό να ευχαριστήσουμε όσους συνετέλεσαν στη διεκπεραίωση αυτής της εκδρομής και όσους με μεράκι και καλή διάθεση, βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί αυτό το πρόγραμμα.
Ιδιαίτερα, ευχαριστούμε τον Σεβ. Μητροπολίτη Ρόδου κ. Κύριλλο για τη φιλοξενία και τους εκλεκτούς συνεργάτες του π. Μάξιμο Παναγιώτου, υπεύθυνο νεότητος της Μητροπόλεως και π. Μελίτωνα Μπέλλο, Ιεροκήρυκα για όλα όσα μας πρόσφεραν και ελπίζουμε να είναι μια αφορμή για να συνεχιστεί η επαφή μας με το όμορφο νησί. Τους νέους συνόδευσαν ο Αρχιμ. π. Ιωσήφ Κουτσούρης και ο Πρωτοπρ. π. Δημήτριος Παλιούρας.
Ραντεβού το φθινόπωρο με τις νέες δράσεις του Ιδρύματος Νεότητας και Οικογένειας αλλά φυσικά και το επόμενο καλοκαίρι για μια ακόμη αξέχαστη φοιτητική περίοδο, αυτή τη φορά βέβαια χωρίς τον ιό.