Μικροί αρχαιολόγοι – εξερευνώντας στο αρχοντικό μας

dali_ds_anavyssou_smΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού προσκαλεί τους μικρούς της φίλους 5 έως 11 χρονών να ξετυλίξουν το κουβάρι της ιστορίας της οδού Τριπόδων στο αρχοντικό της, με δύο ξεχωριστά εκπαιδευτικά προγράμματα:

Α’ πρόγραμμα (14/5 και 28/5/2016):
Μια ημέρα εξερευνώντας στο αρχοντικό μας – με εργαλείο το θεατρικό παιχνίδι οι μικροί μας φίλοι θα εξερευνήσουν το ιστορικό κτίριο και τα κρυμμένα μυστικά του. Θα ζήσουν για λίγες ώρες όπως και τότε στην αρχαία οδό Τριπόδων μαζί με τους αρχαίους ποιητές και τους ήρωες των έργων τους και θα πάρουν μέρος σε αγώνες αρχαίου δράματος ως ηθοποιοί και χορηγοί.

Β’ πρόγραμμα (21/5 και 4/6/2016):
Μικροί αρχαιολόγοι στην οδό Τριπόδων – ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την ανασκαφή και τα αρχαιολογικά ευρήματα. Αυτή τη φορά οι μικροί μας αρχαιολόγοι θα αναλάβουν δράση παίρνοντας στα χέρια τους το φτυάρι και το βουρτσάκι και μαζί θα αναζητήσουμε τις αρχαιότητες του κτηρίου αλλά και αρχαία ευρήματα σε μια εικονική ανασκαφή.

Τα προγράμματα υλοποιούνται από την Άννα Δημητροπούλου, συνεργάτη της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ και απόφοιτο του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, με εμπειρία στο θέατρο και το Εκπαιδευτικό Δράμα και με επαγγελματική δραστηριότητα στο σχεδιασμό και την παρουσίαση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων για παιδιά σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

Ηλικία: 5 -11 χρονών
Ώρες: 10.30’ – 12.30’
Κόστος: 8€/άτομο – απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση έως την Πέμπτη κάθε εβδομάδας
Τόπος: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Τριπόδων 28, 10558 Πλάκα
Τηλ. Επικ.: 210-3225245 (εσωτ. 4),
κα. Κατερίνα Χουλιαρά, καθημερινά 10.00-14.00’

Κατά τη διάρκεια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων θα λειτουργεί εντευκτήριο για τους γονείς στο Ιστορικό Κτήριο της
ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ, όπου παράλληλα λειτουργεί και η μόνιμη έκθεση της ιστορίας και του έργου της ΕΛΛΕΤ.