Με χορό η «αυλαία» των φετινών μαθημάτων παραδοσιακών χορών

Με πολύ χορό γιορτάστηκε την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017 στον Ιερό Ναό Αγίου Στυλιανού Γκύζη, η λήξη των μαθημάτων εκμάθησης Παραδοσιακών Χορών. Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του Ιερού Ναού τα Μέλη των τμημάτων εκμάθησης Παραδοσιακών Χορών έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και εισέπραξαν το πιο θερμό χειροκρότημα του κοινού!

Η γιορτή έγινε με αφορμή την αυλαία των μαθημάτων και οι χορευτές που αρίστευσαν στις φιγούρες εισέπραξαν το πιο θερμό χειροκρότημα από τις οικογένειες και τους φίλους τους.

Η όμορφη εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα του Υπευθύνου Ιερέα Νεότητος του Ναού πρεσβ. Αντωνίου Μπεζαΐτη. Στη συνέχεια οι μικροί μαθητές του Παιδικού Τμήματος έκαναν την είσοδό τους με χορούς από την Αττική όπως «Γαϊτανάκι», «Τράτα» και άλλα. Ακολούθησε το δεύτερο μέρος – έκπληξη! Μαθητές Λυκείου χόρεψαν τον χαρακτηριστικό λεβέντικο κρητικό χορό «Πεντοζάλη» τον οποίο αφιέρωσαν στον π. Αθανάσιο Γιακουμάκη, εφημέριο και Υπεύθυνο Ιερέα Φιλοπτώχου Ταμείου του Ναού μας.  Στο τρίτο και τελευταίο μέρος την σκυτάλη πήρε το Τμήμα Ενηλίκων με χορούς  Θεσσαλίας. Με χαρακτηριστική άνεση και δεξιότητα αποδόθηκαν χοροί όπως «Συρτός στα τρία» και «Καγκέλι». Από μια τέτοια εκδήλωση όμως δεν θα μπορούσε να λείπει και η συμμετοχή του κόσμου. Αρκετοί από όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα όλων όσων χόρεψαν και συνέχισαν τον χορό με τους δύο τελευταίους, γνωστούς σε όλους μας παραδοσιακούς χορούς που ακολούθησαν. Στο τέλος της όμορφης μέρας ο προϊστάμενος του Ναού π. Χρήστος Παναγιωτόπουλος ευχαρίστησε τα Μέλη των Τμημάτων. Δίνοντας ένα μικρό αναμνηστικό ευχήθηκε σε όλους καλό καλοκαίρι.

Κάνοντας τον απολογισμό της πρώτης μας «χορευτικής» χρονιάς θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλα τα Μέλη των Τμημάτων εκμάθησης Παραδοσιακών Χορών και τον υπεύθυνο Χοροδιδάσκαλο κ. Στέφανο Μουστάκη. Με την βοήθεια Του Θεού και τις πρεσβείες Του Αγίου ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη χρονιά και σας ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας να έχετε ένα όμορφο, ξέγνοιαστο και χορευτικό…..

Καλό καλοκαίρι!

Εκ της Ενοριακής Νεανικής Εστίας

Ιερού Ναού Αγ. Στυλιανού Γκύζη

[fancygallery id=”13″ album=”386″]