Πρωτοχριστιανικές στιγμές στον Ι. Ν. Κοιμ. Θεοτόκου Ελ. Βενιζέλου

Ι. Ν. ΚΟΙΜ. ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

ΝΕΑΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΕΣ

 

Πρωτοχριστιανικές στιγμές έζησαν για άλλη μια φορά οι μαθητές και οι μαθήτριες τις Α΄ Λυκείου του 24ου Λυκείου Αθηνών, την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ελ. Βενιζέλου στο Πολύγωνο.

Ο υπεύθυνος Ιερέας Νεότητος του Ιερού Ναού πρωτ. Δημήτριος Κρασσάς τέλεσε «Υποδειγματική»  Θεία Λειτουργία για τους μαθητές. Η Θεία Λειτουργία τελέσθηκε στον Σολέα του Ιερού Ναού, με μέτωπο προς τον Λαό, ούτως ώστε οι μαθητές να έχουν πλήρη εικόνα των τελουμένων.

Κατά τη διάρκεια της Λατρευτικής Σύναξης, ο π. Δημήτριος έκανε εκτενή αναφορά στα βασικά σημεία της Θείας Λειτουργίας και του μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας. Για την καλύτερη συμμετοχή των μαθητών στην Θεία Λατρεία διανεμήθηκαν έντυπα με τα Αγιογραφικά Αναγνώσματα, το «Σύμβολο της Πίστεως» και το «Πάτερ ημών» με το κλασικό κείμενο και την ερμηνεία του, καθώς επίσης και με την βοήθεια του Ιεροψάλτη κου Χαράλαμπου Αντωνακόπουλου, τα παιδιά έψαλαν τον ωραίο και γνωστό σε όλους μας ύμνο της Εκκλησίας  «Εξομολογείσθε τω Κυρίω» ~ Ψαλμός ΡΛΕ’.135.

Συγκινητική έκπληξη ζήσαμε όταν ακούγοντας την πρόσκληση του Ιερέα «μετά φόβου Θεού, πίστεως και αγάπης, προσέλθετε …» αρκετοί μαθητές αβίαστα έχοντας ετοιμασθεί κατάλληλα με την προτροπή και την καλή συνεργασία της θεολόγου του Σχολείου,  μετέλαβαν των  Αχράντων Μυστηρίων.

Στην Θεία Λειτουργία παρευρέθηκε συμπροσευχόμενος και ο Διευθυντής του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογενείας, Αρχιμ. Συμεών Βενετσιάνος, ο οποίος μετέφερε στους μαθητές τις ευχές του Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και προέτρεψε τα παιδιά να εκμεταλλευτούν αυτές τις ευκαιρίες για την περεταίρω πνευματική πορεία της ζωής τους.

Τέλος ο π. Συμεών ευχαρίστησε τα παιδιά και την καθηγήτριά τους και έδωσε σε όλους τους μαθητές αναμνηστικό με την ακολουθία της Θείας Λειτουργίας του Ιερού Χρυσοστόμου. Πριν την αναχώρηση από τον Ιερό Ναό, ακολούθησε πλούσιο κέρασμα σε όλα τα παιδιά.

Εκ του Tομέα Νεότητος του Ιερού Ναού

[fancygallery id=”13″ album=”281″]